Cât vă COSTĂ şi de ce ACTE aveţi nevoie pentru un PAŞAPORT ELECTRONIC

Cât vă COSTĂ şi de ce ACTE aveţi nevoie pentru un PAŞAPORT ELECTRONIC
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Paşaportul este documentul care vă permite să călătoriţi în ţările din afara spaţiului comunitar european. Cererile pentru eliberarea paşapoartelor, în cazul persoanelor majore, se depun personal de către solicitanţi la sediul Serviciului public pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor Galaţi, str. Domnească nr. 102 (lângă Catedrală - n.r.).

Cererile trebuie să fie însoţite de următoarele documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie (însoţită de certificatul de naştere, în original) sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. De asemenea, aveţi nevoie de chitanţele care să dovedească achitarea taxelor şi tarifelor de emitere a paşaportului: 270 de lei, care pot fi plătiţi la orice sucursală a CEC Bank, şi 22 de lei, taxa consulară, pe care o puteţi achita ori la CEC, ori la casieria Serviciului paşapoarte. Dacă aveţi şi un paşaport anterior, trebuie să-l aduceţi.

Pentru minorii care nu au împlinit încă 12 ani, costul paşaportului este de 244 de lei. Puteţi opta şi pentru un paşaport temporar, cu valabilitatea de un an. Costurile totale ajung, în acest caz, la 222 de lei, iar durata de eliberare este de doar două ore, potrivit Serviciului paşapoarte Galaţi. Paşaportul electronic are valabilitate cinci ani şi se eliberează în termen de 14 zile de la depunerea actelor. Pentru eliberarea în regim de urgenţă a paşaportului simplu, veţi fi nevoiţi să plătiţi alţi 100 de lei.

Luni, marţi, joi şi vineri, puteţi depune cererile între 8,30 şi 16,30. Miercurea, programul este prelungit până la 18,30. Pentru eliberarea paşapoartelor, orarul este identic. La punctul de lucru de la Tecuci (str. Elena Doamna nr. 1), programul este doar joia, de la 9,30 până la 15,30.

CITEŞTE ŞI: Fără vize pentru moldovenii cu paşapoarte biometrice

Citit 128256 ori Ultima modificare Vineri, 01 August 2014 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.