PROGRAMUL spectacolelor şi CONCERTELOR de Ziua Marinei la Galaţi

PROGRAMUL spectacolelor şi CONCERTELOR de Ziua Marinei la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Marius Stan "a decretat": în premieră, anul acesta, de Ziua Marinei se va sărbători şi "Ziua gălăţenilor de pretutindeni"


Trupele Pasărea Colibri şi Proconsul sunt vedetele festivităţilor organizate vineri, de Ziua Marinei, de Primăria municipiului Galaţi. Nu vor lipsi ceremonialul militar şi cel religios, parada navală, tradiţionala cursă de ambarcaţiuni cu rame, pe Dunăre, dar, din păcate, nu vom avea jocuri marinăreşti, aşa cum nici anul trecut nu am avut. În premieră, manifestările dedicate acestei sărbători nu vor se vor mai desfăşura la Elice, din cauza gropilor, ci la Palatul Navigaţiei, în zona terminalului pentru pasageri. Şi tot în premieră, va fi sărbătorită şi "Ziua gălăţenilor de pretutindeni".

Agenda distracţiei

Iată programul de Ziua Marinei. La ora 10,30, copiii sunt aşteptaţi la Foişorul de pe Faleză la o întâlnire cu „Cei trei purceluşi” mânuiţi de păpuşarii „Gulliver”. La ora 11,15 se dă startul cursei nautice Brăila – Galaţi, din portul Brăila, iar la ora 14,00 participanţii sunt aşteptaţi să sosească la Ponton Bac Galaţi. De la ora 17,00, un concert de muzică de promenadă, la Palatul Navigaţiei, precede ceremonialul militar, programat la ora 17,15. În acelaşi loc va fi oficiat, un sfert de oră mai târziu, ceremonialul religios. După alocuţiunile oficialităţilor, la ora 18,15 gălăţenii vor putea privi defilarea Gărzii de Onoare, urmată, la ora 18,25, de lansarea crucii din flori de pe terminalul de pasageri. La 18,30 începe parada navală cu exerciţii militare, şi apoi petrecerea. La ora 19,00, în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor de la Casa Cultură a Sindicatelor, vor evolua concurenţi din Israel, Serbia şi Letonia. Pe aceeaşi scenă, vor urca, de la ora 21,00 - Pasărea Colibri, iar de la ora 22,00 - Proconsul.

Pentru gălăţenii fără graniţe

Începând de anul acesta, de Ziua Marinei, se va sărbători şi ”Ziua gălăţenilor de pretutindeni”. „Am primit foarte multe mesaje prin poşta electronică şi pe reţelele de socializare de la gălăţenii care trăiesc şi muncesc peste hotare. Mulţi dintre ei ne-au spus că, de regulă, vin acasă în august şi ne-au sugerat să organizăm ceva şi pentru ei. Aşa că ne-am gândit să profităm de manifestările pe care le organizăm în mod tradiţional de Ziua Marinei şi «să decretăm», de anul acesta, 15 august ca ”Ziua gălăţenilor de pretutindeni”. Aşa cum gălăţenii care trăiesc şi muncesc aici, în oraş, au parte de Serbările Galaţiului, cred că ar fi frumos ca şi gălăţenii care trăiesc şi muncesc în străinătate să aibă parte de o zi specială”, a declarat primarul Marius Stan.

Citit 8811 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 21:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.