APEL UMANITAR! Câteva sute de lei o mai despart pe Alisia de TRATAMENTUL de care are nevoie

APEL UMANITAR! Câteva sute de lei o mai despart pe Alisia de TRATAMENTUL de care are nevoie
Foto: Teodora Miron
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alisia Ioana Ilie, în vârstă de 15 ani, a avut ghinionul să se nască cu neurofibromatoză Reckling – Hausen, o boală rară care afectează aproximativ unul din 4.000 de oameni. Până la opt ani fata a crescut asemenea unui copil perfect sănătos. Cu primele semne de pubertate însă, necruţătoarea boală a început să-şi arate colţii. Încet, i-au fost afectate creierul, auzul şi văzul. A început apoi să aibă dureri aproape zilnice de oase şi de cap. Alisia este predispusă, de asemenea, la hemoragii şi la dezvoltarea de tumori în tot corpul. Din cauza fragilităţii ei, mama a hotărât să o ţină acasă şi să o şcolarizeze la domiciliu.

Pentru că este o boală rară, medicii din Galaţi nu au aparatura şi nici competenţa necesară pentru a o trata corespunzător. Din acest motiv fata trebuie să meargă în mod constant la Iaşi, la secţia Oncologie a Spitalului "Sfânta Maria". Medicii de acolo îi pot face testele genetice necesare, pe baza cărora îi vor pune la punct şi un tratament care să ţină afecţiunea sub control.

Următoarea vizită a Alisiei la Iaşi ar trebuie să fie pe 5 septembrie. "Sunt sfâşiată de durere pentru că o văd neîncetat cum se chinuie. Vreau să mergem la Iaşi, însă nu avem bani de drum. Singurele noastre surse de venit sunt alocaţiile fetei, care se ridică în total la aproape 180 de lei pe lună. Ne-ar trebui bani de drum, cam 250 de lei pentru două persoane, plus bani pentru un test genetic care costă în jur de 70 de lei. În rest, cred că mă voi descurca eu acolo", ne-a spus Gabriela Panait, mama Alisiei. Pentru a o ajuta pe fată puteţi lua legătura cu mama ei la numărul de telefon 0758.300.832.

Citiţi şi: Apel umanitar! Alisia se luptă cu o boală cumplită

Citit 1512 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.