FOTO/ Trei gălăţeni au "PRINS" împreună 1.000 de euro la consursul de PESCUIT "Cupa Familia"

FOTO/ Trei gălăţeni au "PRINS" împreună 1.000 de euro la consursul de PESCUIT "Cupa Familia"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Galaţi a pus în joc 1.000 de euro la concursul de pescuit pentru adulţi şi copii "Cupa Familia". Cei 25 de concurenţi s-au aşezat cu speranţă la malul Dunării şi au aşteptat să cadă prada. Totul a fost supervizat de arbitrii ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi. Aceştia au cântărit capturile pescarilor care s-au înscris în cursă. La final în aplauzele şi glumele pescăreşti ale concurenţilor, câştigătorii au urcat pe scenă pentru a-şi ridica premiile. Cei trei finalişti au reuşit să adune împreună circa două kilograme de peşte, dar au ridicat cu toţii de la organizatorii 1.000 de euro, premii convertite în lei.

Organizatorii au dat 100 de euro celui care a prins cea mai mare captură, lui Laurenţiu Dănilă. Premiul trei, în valoare de 200 de euro a fost ridicat de Tudorel Ionescu, care a avut o captură de 480 de grame. Premiul doi, în valoare de 300 de euro, a fost încasat de cel care a luat şi menţiunea, Laurenţiu Dănăilă. Cu o captură de 495 de grame de peşte, el a recunoscut că a început să pescuiască anul acesta, în aplauzele şi strigătele celorlalţi concurenţi care l-au etichetat rapid cu expresia „norocul începătorului”. Locul unu a fost ocupat de Cătălin Zamfir, cu o „pradă” de 720 de grame de peşte. Acesta a ridicat premiul de 400 de euro, organizatorii dându-i şi o undiţă. Câştigătorul a mărturisit că pescuieşte din copilărie şi că cea mai mare captură pe care a prins-o a fost un crap de circa 12 kilograme. Zamfir a recunoscut însă că marele premiu a fost timpul pe care l-a petrecut cu familia lui, sâmbătă, pe malul Dunării.

„Am participat la mai multe concursuri. Astăzi am venit cu familia, cu soţia şi mă aşteptam să prind mai mult peşte, dar a fost o zi frumoasă, de ieşit în natură. Acesta este spectacolul când mergem la pescuit, să ieşim în natură, şi peştele, pe măsură ce trec anii, este pe locul doi”, a spus Cătălin Zamfir mândru „posesor” al unei fetiţe superbe, în vârstă de cinci anişori. Bianca ţinea în mână cupa tatălui său, dar şi un peştişor, captura ei din această dimineaţă, pe care a etalat-o fără pic de sfială. Participanţii au primit diplome şi medalii, dar şi câte o bere pentru orele pe care le-au petrecut cu undiţa în apă.

Concursul de astăzi se înscrie în rândul Festivalului „Fir întins”, care la rândul său face parte dintr-un program operaţional pentru pescuit, ce se bucură de sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene. Valoarea proiectului este de 409.000 de lei, finanţarea nerambursabilă este de 30.000 de lei, iar durata lui este de zece luni, până în ianuarie 2015.

Mai citiţi şi: Weekend plin de SPECTACOLE şi de CONCERTE. După sărbătoarea marinarilor, petrecerea pescarilor

 

Citit 2610 ori Ultima modificare Luni, 18 August 2014 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.