Potcoava de Aur - zonă SUFOCATĂ DE MAŞINI, cu CHIOŞCURI DEMOLATE... şi cam atât

Potcoava de Aur - zonă SUFOCATĂ DE MAŞINI, cu CHIOŞCURI DEMOLATE... şi cam atât
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ultima vizită a noastră în Mazepa I, din luna ianuarie, am publicat poze cu complexul de la Potcoava de Aur, aşa cum arăta acesta după acţiune în forţă a Primăriei de a demola chioşcurile ilegale din întreg oraşul. Dacă atunci mai era încă în picioare un magazin, în prezent, după cum puteţi vedea, şi acela a fost pus la pământ. Însă multe schimbări în bine nu putem observa acolo.

Nici după mai bine de şaşe luni de zile, nimeni de la Primărie nu a fost în stare să trimită un muncitor, care să arunce o roabă cu ciment pe locul unde au fost magazinele. În continuare, pământul este denivelat, răvăşit, plin de pietre sau resturi de moloz. Oameni în vârstă, mămici cu copiii în căruţ sau pe biciclete; cu toţii sunt nevoiţi să treacă pe acolo, cu riscul de a se accidenta.

Singura parte bună, dacă putem să spune aşa, este că zona complexului Potcoava de Aur nu mai arată atât de rău şi este mai aerisită.

O altă problemă semnalată de cititori este cea legată de trotuarele ciuruite. Încă din staţia de autobuz, până la trecerea de pietoni de la Prelungirea Traian, dalele sunt crăpate, strivite, ba chiar lipsesc pe porţiuni destul de mari – un pericol pentru cei grăbiţi şi neatenţi care se pot împiedica. „Strada e făcută de doi ani de zile, dar trotuarele au fost uitate. Peste tot e nenorocire. Pe partea celalaltă, nu poţi merge deloc, e şi îngust, dar şi plin de gropi, e teroare”, ne-a spus nea’ Neculai, în vârstă de 76 de ani, care trece zilnic prin zonă. „Au demolat dar nu au remediat. Cei de la Primărie au spus că pun la pământ toate chioşcurile, că tare urâte mai erau, dar uitaţi ce a rămas în urmă. Păi aici, exact în staţie, îţi rupi picioarele, te împiedici. Ca să mergi să cumperi ceva de la farmacie, de exemplu, fie ocoleşti prin spate, fie treci direct printre bucăţile astea de ciment, sau ce-o fi acesta. Asta ca să nu mai spun că atunci când te grăbeşti să prinzi autobuzul te împiedici sau aluneci pe pietriş”, se arată revoltat un alt cetăţean.

„Vrem parcare supraetajată”

Lipsa locurilor de parcare este o gravă problemă întâlnită în toate cartierele Galaţiului, iar Mapeza I nu face notă discordantă. Imediat cum păşeşti printre blocuri, pe străduţele înguste, dai cu ochii de zecile de maşini parcate de către proprietari acolo unde (mai) găsesc loc. Chiar în unele zone zici că sunt aruncate cu praştia, te şi miri cum de şoferii au reuşit să le înghesuie, din disperare că nu au unde să-şi lase autoturismul.

Din aceeaşi cauză, multe maşini sunt parcate pe jumătate de trotuar, sau ocupă toată porţiunea destinată pietonilor, motiv de nemulţumire pentru riveranii care se văd nevoiţi să circule direct pe stradă.

Unul dintre şoferii mâniaţi pe municipalitate este şi domnul Paraschiv. În timpul vizitei noastre în Mazepa I, l-am întrebat şi pe dânsul care sunt nemulţumirile sale legate de zona în care locuieşte. „Nemulţumirile sunt mult prea multe, nu avem timp să le înşirăm pe toate. În primul rând, cred că primarul cheltuieşte banii pe multe lucruri neinteresante, în loc să facă o parcare supraetajată sau una subterană. Sunt de-a maşini pe aici, e de speriat, e o zonă sufocată de maşini”, ne-a răspuns gălăţeanul.

Asta ca să nu mai vorbim despre maşinile vechi, care intră la propriu în pământ. Rablele nu au mai fost mişcate din loc de ani de zile, însă ocupă degeaba un loc de parcare, numai bun pentru un şofer care are cu adevărat nevoie de el.

CITEŞTE ŞI: Micro 20 - tot ce nu trebuie să existe într-un cartier: MIZERIE, CAI, CÂINI şi MAŞINI abandonate (FOTO)

Citit 2043 ori Ultima modificare Duminică, 17 August 2014 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.