POLIŢIŞTII locali sunt cu ochii pe STĂPÂNII DE CÂINI/ Câţi gălăţeni au fost AMENDAŢI

POLIŢIŞTII locali sunt cu ochii pe STĂPÂNII DE CÂINI/ Câţi gălăţeni au fost AMENDAŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma articolului publicat de "Viaţa liberă", intitulat  „Ce facem cu câinii lăsaţi liberi pe faleză?”, Poliţia Locală Galaţi ne-a trimis pe adresa redacţiei un comunicat prin care ne informează că sunt întreprinde toate măsurile legale, iar proprietarii de câini care nu respectă regulile stabilite în momentul în care se află cu patrupedele pe domeniul public, sunt sancţionaţi.

„De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului dar şi cei de la Ordine Publică au aplicat 184 de sancţiuni, valoarea totală a acestora fiind de 5.200 lei. Din numărul total de sancţiuni, 181 au fost aplicate în conformitate cu prevederile HCL 79/2002, art. 17, iar trei au avut la bază prevederile art. 18 din HCL 79/2002”, ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Conform HCL 79/2002, proprietarii de câini trebuie să respecte următoarele prevederi: - art. 17 –  „în timpul plimbării câinilor pe domeniul public, vor fi ţinuţi în lesă, iar cei de talie mijlocie/mare vor avea în mod obligatoriu botniţă. Însoţitorii vor avea asupra lor carnetul de sănătate al animalului. Însoţitorii vor avea asupra lor, în timpul plimbării, echipamentul necesar în vederea colectării dejecţiilor produse de câini. După colectare, punga va fi închisă etanş şi depusă într-un punct de colectare a gunoiului”; - art. 18 – „se interzice intrarea persoanelor însoţite de câini în unităţi ale administraţiei publice, în magazine, săli de spectacol, locuri de joacă pentru copii, grădiniţe, mijloace de transport în comun. Fiecare agent economic are obligaţia de a afişa dacă acceptă sau nu accesul câinilor în incinta proprie”.

Proprietarii de câini care încalcă cele două prevederi ale Hotărârii de Consiliu Local riscă amenzi între 20 şi 100 de lei.

Citit 3334 ori Ultima modificare Duminică, 17 August 2014 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.