Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ o tochitură în restaurantele din Galaţi

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ o tochitură în restaurantele din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tochitura moldovenească este un fel de mâncare tradiţională românească şi se prepară în diverse moduri. Cea mai bună tochitură se spune că este cea din carne de porc, în care s-au adăugat şi câţiva cârnaţi proaspeţi sau afumaţi, făcută în untură de casă. Iar pentru ca gustul să fie şi mai bun, de să te lingi pe degete, merită prăjită în ceaun de tuci, la sobă sau la pirostrii. Indiferent cum e făcută, fiecare bucătar are secretul propriu pentru ca mâncarea să iasă mereu gustoasă şi apetisantă. Acest preparat tradiţional se regăseşte în meniurile multor restaurante din Galaţi. Vă dăm câteva exemple de preţuri, din diferite locuri şi rămâne ca dumneavoastră să hotărâţi unde este cea mai gustoasă tochitură pe care aţi mâncat-o în oraş.

CITEŞTE ŞI: Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ o ciorbă de burtă în restaurantele gălăţene

Într-una dintre cele mai frecventate zone din Galaţi, faleza Dunării, mereu plină de oameni dornici de relaxare seara, mai ales la sfârşit de săptămână, găsiţi mai multe restaurante care oferă clienţilor tradiţionala tochitură, la diferite preţuri. De exemplu, la „Pescăruş”, situat aproape de Trecere Bac, o porţie costă 22 de lei, iar la „Nicnic”, lângă Elice, tochitura mocănească este 25 de lei şi tochitura gălăţeană 24 de lei. Tot pe faleză, însă într-o zonă mai înaltă, la restaurantul „Panoramic”, puteţi savura acest fel de mâncare cu 25 de lei. La câţiva paşi distanţă, găsiţi localul „Dakota”, unde, conform meniului, clienţii plătesc 23 de lei pentru o porţie de tochitură.

Puteţi lua masa cu adevărat la înălţime şi la restaurantul „Perla Dunării”, aflat în Turnul de Televiziune, la 80 de metri deasupra solului. Dacă nu vă este teamă să urcaţi până acolo, trebuie să ştiţi că o farfurie plină cu tochitură costă 24 de lei.

 

 

În zona cunoscută sub numele de „Casa Roşie”, localul „Crama Haiducească", situat la subsolul hotelului Galmondo, preţul este de 18 lei, în timp ce la „Crama Lăutarilor” tochitura costă 22 de lei. Dacă mergem spre centrul oraşului, găsim restaurantul „Serafin”, care îşi aşteaptă clienţii cu trei tipuri de tochituri: tochitura grecească, din carne de pui, ajunge la 18 lei, cea ardelenească, preparată cu carne de vită, 16 lei, iar cea moldovenească, din porc, 15 lei. La „Cosoreanu”, preţul unei porţii ajunge la 22 de lei.

 

Cum se prepară acasă tochitura moldovenească

Pentru această reţetă de tochitură aveţi nevoie de: trei kilograme de carne de porc (ceafă, pulpă, burtă, piept), un kilogram de cârnaţi proaspeţi, 250 de grame de untură, aceeaşi cantitate de slănină proaspătă sau kaizer de casă, sare, piper şi tot felul de condimente, în funcţie de gust (ardei iute, cimbru, chimen, coriandru).

Se pune untura în ceaun să se încingă, se adaugă slănina tăiata felii şi se lasă să se topească, la foc potrivit. După care se pun în ceaun şi bucăţile de carne, tăiate cuburi şi se acoperă cu un capac, la foc potrivit. Se amestecă din când în când, se adaugă condimentele, dar şi cârnaţii şi se acoperă iar. Se serveşte cu mămăligă caldă, ouă ochiuri, brânză de oaie, mujdei de usturoi sau murături.

Citit 4421 ori Ultima modificare Miercuri, 20 August 2014 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.