VACCINUL împotriva tuberculozei A AJUNS la Galaţi

VACCINUL împotriva tuberculozei A AJUNS la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele 12.800 de doze de vaccin împotriva tuberculozei au sosit zilele trecute la Galaţi şi urmează să fie distribuite către maternităţi şi medicii de familie. Criza cauzată de lipsa acestui vaccin ia astfel sfârşit, cele câteva sute de nou-născuţi gălăţeni care nu au putut fi vaccinaţi în ultimele luni putând de acum să fie imunizaţi. Vaccinarea va fi făcută la cabinetele medicilor de familie, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Copiii născuţi în maternităţile gălăţene după data de 24 iunie a.c. nu au putut fi vaccinaţi preventiv împotriva tuberculozei şi a hepatitei B, deoarece cele două tipuri de seruri lipseau din depozitele spitalelor. Aceeaşi situaţie a putut fi întâlnită şi în celelalte judeţe, totul pornind de la faptul că Ministerul Sănătăţii nu mai cumpărase aceste vaccinuri.

Dacă în ceea ce priveşte tuberculoza situaţie este pe cale de rezolvare, nu acelaşi lucru se aplică şi în cazul hepatitei B, oficialii de la Bucureşti neanunţând încă momentul în care vaccinul va fi distribuit în teritoriu. Pentru că nu există un tratament împotriva acestei boli de ficat, singura formă de apărare rămâne vaccinarea preventivă.

Citit 802 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.