REABILITAREA VIADUCTULUI costă şi durează mai mult/ TRAFIC ÎNCHIS până după 15 septembrie

REABILITAREA VIADUCTULUI costă şi durează mai mult/ TRAFIC ÎNCHIS până după 15 septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile locale s-au dovedit mult prea optimiste atunci când au estimat că lucrările de reabilitare a viaductului, etapa I, s-ar putea finaliza luna aceasta şi s-ar putea relua traficul uşor. Din păcate, lucrările se vor prelungi până după jumătatea lunii septembrie, ba vor costa şi mai mult.

Pe masa aleşilor locali a ajuns, la comisii, un proiect de hotărâre care modifică decizia iniţială prin care erau avizate lucrările de intervenţii la Viaduct. Motivaţia trecută în documente este aceea că „la finalizarea lucrărilor iniţiale s-a constatat că zona adiacentă sfertului de con acum refăcut este tasată faţă de data elaborării proiectului tehnic şi, ca urmare, sunt necesare şi lucrări de colectare şi evacuare a apelor pluviale. Apele din precipitaţii vor fi colectate printr-o gură de scurgere montată între liniile de tramvai şi racordată în noul sistem de canalizare proiectat, fiind refăcut sistemului rutier în zonele carosabile afectate."

În aceste condiţii, valoarea investiţiei ajunge la 1.877.290 de lei, de la bugetul local. Rămâne de văzut ce vor decide aleşii, având în vedere că lucrările executate până acum de către SC Servland SRL Şendreni şi Arcada au avut o valoare de 1.018.850 de lei. Autorităţile estimează că, dacă lucrările vor aprobate şi executate, circulaţia rutieră doar pentru autovehiculele uşoare, cu masa de până în 3,5 tone, ar putea fi reluată după data de 15 septembrie. Reamintim că, pe 29 iunie 2013, traficul de pe Viaduct a fost suspendat, din motive de securitate.

Citit 2002 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.