Campania VL "Din inimă"/ Paralimpicul Marian Petria ARE NEVOIE DE NOI

Campania VL "Din inimă"/ Paralimpicul Marian Petria ARE NEVOIE DE NOI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Recuperarea postoperatorie costă aproximativ 1.500 lei pe lună


Paralimpicul gălăţean Marian Petria, despre care am mai scris în paginile ziarului nostru, are din nou nevoie de ajutorul gălăţenilor inimoşi. Marian, în vârstă de 23 de ani, a fost diagnosticat imediat după naştere cu sindrom piramido-extrapiramidal, afecţiune care l-a împiedicat ani buni să-şi poată folosi mâinile şi picioarele, cauzându-i şi dificultăţi în vorbire.

Acest lucru nu a putut sta în calea voinţei sale de a depăşi bariere care pe mulţi i-ar demoraliza - tânărul a făcut recuperare ani de zile, iar rezultatele sunt pur şi simplu admirabile: Marian este campion naţional şi internaţional la atletism, iar "debutul" în lumea concursurilor e datorat Asociaţiei Sporting Club Galaţi.

Recuperarea e esenţială

O ruptură de menisc şi afectarea ligamentelor l-au împiedicat pe Marian să mai facă sport, din luna mai a acestui an. Cu ajutorul unor medici care s-au arătat impresionaţi de povestea sa, băiatul a fost operat la începutul lunii august la Bucureşti şi, din fericire, cariera sportivă a acestuia poate continua. Familia sa depune mari eforturi financiare pentru a-i oferi o alimentaţie echilibrată în fiecare zi - vitaminele necesare, echipamentul sportiv chiar dacă veniturile nu depăşesc suma de 2.000 lei pe lună.

Acum, după operaţia de la Bucureşti, Marian Petria are nevoie de recuperare care cere iarăşi sume de bani pe care familia şi le permite cu greu. „El are neapărată nevoie de recuperare - kinetoterapie, fizioterapie şi bazin, sau să meargă la mare şi să facă exerciţii în apă. După 1 octombrie, i s-a dat voie să facă sport. Mulţumim lui Dumnezeu că operaţia a decurs bine şi că poate să meargă. La puţin timp după operaţie, a putut pune piciorul în pământ. Acum are nevoie de alimentaţie adecvată unui sportiv şi toate sunt scumpe. Dar ne lăsăm pe noi şi încercăm să îi asigurăm lui, că aşa fac mamele. Am socotit că toate costurile necesare recuperării ne-ar ajunge la 1.500 lei pe lună. Nu ne lăcomim, vrem doar strictul necesar”, ne-a spus Alexandrina Petria, mama băiatului.

Cei care doresc să-l ajute pe tânărul paralimpic pot dona bani în contul RO90RZBR 0000060016862223 deschis la Raiffeisen Bank pe numele Petria Mircea Marian sau pot lua legătura cu mama acestuia prin telefon, la numărul 0747301362.

CITEŞTE ŞI: Posturi DEBLOCATE în SPITALELE gălăţene, din ordinul Ministrului Sănătăţii

Citit 1931 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.