AVERTISMENT/ ATENŢIE mare la flacoanele de VELCADE!

AVERTISMENT/ ATENŢIE mare la flacoanele de VELCADE!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Europeană a Medicamentului şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) îi atenţionează pe furnizorii de servicii medicale şi pe profesioniştii din domeniul sănătăţii cu privire la identificarea flacoanelor fisurate sau sparte de medicament Velcade.

Cele două autorităţi precizează că, recent, în Germania şi SUA, au fost identificate flacoane fisurate de Velcade. În urma anchetei demarate de compania producătoare, Janssen-Cilag International NV, nu s-au observat anomalii la nivelul lanţului de distribuţie.

Cu toate acestea, compania menţionează că flacoanele fisurate îi pot pune în pericol pe pacienţi. „Fisurarea flaconului de Velcade poate afecta integritatea acestuia, ceea ce are ca rezultat pierderea sterilităţii. Administrarea perfuziilor cu soluţie nesterilă poate duce la creşterea riscului de apariţie a infecţiilor, cu potenţial letal. Flacoanele fisurate pot conţine particule de sticlă, ceea ce poate duce la apariţia de evenimente tromboembolice, cu potenţial letal“, explică reprezentanţii Janssen-Cilag International.

Medicamentul Velcade se administrează în monoterapie sau în cadrul unor scheme de chimioterapie, în tratamentul pacienţilor adulţi diagnosticaţi cu mielom multiplu (o formă rară de cancer osos - n.r.).

CITEŞTE ŞI: Arta PREPARĂRII medicamentelor, pe cale de DISPARIŢIE

Citit 1506 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.