TINERII ŞI ORAŞUL/ Plaja Dunărea - ÎNCHISĂ, dar cu INTRARE GRATIS
Foto: Foto: Andreea Diocheţanu

TINERII ŞI ORAŞUL/ Plaja Dunărea - ÎNCHISĂ, dar cu INTRARE GRATIS
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Gălăţenii s-au obişnuit cu lipsa de civilizaţie, mai ales dacă e ieftin sau fără plată


Cum arată Plaja Dunărea la două săptămâni de la închidere? Ar fi fost bine să spunem că la fel, dar, culmea, arată mai rău! Duşurile de la intrarea în bazin au fost scoase, porţile de acces la piscină sunt închise cu sârmă, iar de-a lungul drumului s-a format o mini-mlaştină în care şi-au făcut casă broaştele. Cu toate acestea, sunt gălăţeni care încă vin la plajă, pe uscat - mulţumiţi de faptul că intrarea este gratuită, deşi condiţiile lasă mult de dorit.

Dacă e gratis, e bine!

"De ce să nu vin, dacă nu trebuie să plătesc intrarea? Vreau doar să mă bronzez şi îmi place mai mult acum că e închis. E linişte şi nu e aglomerat", ne-a explicat Alexandra Costea. Acelaşi motiv îl aduce şi pe Victor Andrei la plajă. "Am venit să mă relaxez, mai joc fotbal cu prietenii, ne şi bronzăm. Nu am plătit intrarea şi ne-am mai luat o bere de banii respectivi. E naşpa că nu sunt toaletele curate şi nici apă în bazin, dar oricum, pentru câteva ore de distracţie, este ok".

Chiar dacă bazinele au fost golite de apă, au rămas deschise cele câteva cârciumi care vând bere, sucuri şi produse de ronţăit.

CITEŞTE ŞI: (FOTO) Plaja Dunărea a fost ÎNCHISĂ! Motivele suspendării activităţii, vechi de când lumea

Condiţiile care lasă mult de dorit nu par să-i deranjeze nici pe gălăţenii care vor să facă un grătar fără să plătească taxe suplimentare. "Noi stăm aproape şi ne convine să venim aici. Nu plătim transport, nici intrare", spune Dorin Matei, aflat la plajă cu familia. Deşi grătarele arată jalnic, acest lucru nu reprezintă vreo problemă pentru cei care vor să mănânce la plajă. "Am venit mai mulţi şi, dacă adunăm banii de intrare, chiar e o economie importantă pentru noi. Iar grătarul a fost spălat bine înainte să îl folosim", ne-a explicat Andreea Tudor.

Pe barba noastră

Plaja Dunărea a fost închisă pe 18 august, din ordinul inspectorilor de sănătate publică, din cauza unor nereguli care durează de câţiva ani: bazine nevopsite, faptul că dezinfectarea piscinelor se făcea manual, duşuri ruginite şi clădiri aflate în stare avansată de degradare. Paradoxal, toate acestea par să deranjeze autorităţile abia în al doisprezecelea ceas, în timp ce gălăţenii preferă, în continuare, să frecventeze o plajă insalubră şi lipsită de orice dram de civilizaţie. Doar pentru că nu plătesc nimic la intrare!

CITEŞTE ŞI: LITORALUL DE VIS din mijlocul Parisului. Cum să atragi TURIŞTI şi cum să ţii locuitorii ACASĂ pe perioada verii

Citit 2079 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.