Cum vă PĂCĂLESC comercianţii cu PROMOŢII şi REDUCERI FALSE

Cum vă PĂCĂLESC comercianţii cu PROMOŢII şi REDUCERI FALSE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Galaţi ne sfătuiesc să fim atenţi la produsele vândute cu preţ promoţional în magazinele gălăţene.

O acţiune tematică realizată de către CJPC Galaţi a dezvăluit că toţi operatorii economici verificaţi îşi păcăleau clienţii, într-un fel sau altul. Controlul a vizat nouă magazine, în care se comercializează haine sau încălţăminte. Comisarii au aplicat în total opt amenzi, în valoare totală de 34.000 de lei, şi un avertisment.

Reduceri doar pe geam

În trei dintre magazine controlate, nu exista nicio informaţie cu privire la data de începere a promoţiei. Într-un alt magazin, nu era specificat dacă era vorba de lichidare de stoc, de soldări sau de vânzări promoţionale. De asemenea, un operator economic îi informa greşit pe cumpărători în ceea ce priveşte preţul nou. Legea spune că noul preţ trebuie să se raporteze la ultimul preţ, cel mai mic, practicat în ultimele 30 de zile înainte ca reducerea să fie aplicată. În magazinul respectiv erau trecute şi tăiate mai apoi, în mod succesiv, mai multe preţuri. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat şi o firmă care minţea în ceea ce priveşte reducerea. Astfel, deşi pe etichetă scria reducere 30 la sută, în realitate era vorba de 26 la sută. În acelaşi magazin, reducerile de până la 50 la sută care erau anunţate pe geam nu se regăseau şi la produse. O altă abatere a fost constatată într-un magazin în care preţurile de pe etichetă nu coincideau cu cele de la casa de marcat. Clienţii îşi alegeau şi probau hainele potrivite, după care la casă li se cereau mai mulţi bani.

Recomandări

Acţiunea tematică a avut loc între 1 şi 14 august. CJPC Galaţi nu ne-a furnizat şi numele agenţilor economici sancţionaţi.

Dacă sunteţi interesaţi de un produs dar vreţi să aşteptaţi o promoţie pentru a-l cumpăra, trebuie să urmăriţi cu peste o lună înaintea promoţiei modul în care evoluează preţul. În cazul în care consideraţi că v-au fost încălcate drepturile, puteţi face sesizări la sediul CJPC Galaţi, de pe strada Egalităţii nr. 2, lângă Institutul de Proiectări. De asemenea, puteţi trimite reclamaţii şi prin poştă, sau la adresele de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 3354 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.