PROGNOZA METEO/ Cum va fi vremea în toamna asta la Galaţi

PROGNOZA METEO/ Cum va fi vremea în toamna asta la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. Pentru gălăţeni, toamna aduce, din punct de vedere meteorologic, o vreme destul de bună, pe alocuri neaşteptat de caldă. În primele două luni ale intervalului de prognoză, ANM subliniază că media temperaturilor maxime se va situa la Galaţi cu câteva grade peste valoarea perioadei, în timp ce ploile nu vor fi deloc însemnate cantitativ.

Septembrie, vreme relativ călduroasă

Luna septembrie va fi destul de prietenoasă din punct de vedere termic, consideră meteorologii. Media maximelor înregistrată în această perioadă la Galaţi este prognozată a fi în jurul valorii de 18 grade Celsius, în timp ce media multianuală a lunii septembrie, înregistrată între 1981 şi 2010, este de 14 grade Celsius.

CITEŞTE ŞI: PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA în Galaţi în următoarele două săptămâni

Gălăţenii vor fi feriţi şi de ploi în luna septembrie, ceea ce înseamnă că încă vom mai prinde zile frumoase. Cu toate astea, meteorologii avertizează că acest aspect nu este tocmai pozitiv, având în vedere că precipitaţiile din septembrie ar trebui să se situeze în jurul valorii de 55 de l/mp, iar la Galaţi prognoza este doar de 40 de l/mp.

Octombrie, căldura rezistă

Evident, în octombrie valorile temperaturilor vor mai scădea. Cu toate astea, meteorologii spun că mediile se vor situa în continuare peste valorile obişnuite în cazul Galaţiului, dar apropiate de normal în rest. Media maximelor înregistrate la noi va fi în jurul valorii de 12-13 grade Celsius.

La capitolul precipitaţii, nu se schimbă mare lucru. Cu toate astea, lucrurile revin oarecum la normal, iar Galaţiul va primi, conform estimărilor, cantitatea normală de precipitaţii caracteristică acestei perioade din an, de 40-50 de l/mp.

Noiembrie, frigul ne ocoleşte

Galaţiul va fi ferit de temperaturi negative în timpul zilei, lucru care nu va fi valabil şi pentru restul ţării, unde până şi maximele vor fi negative. Media maximelor se va situa în jurul valorii de 4-6 grade Celsius.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, situaţia în zona Galaţiului se va prezenta exact ca în luna precedentă: valori normale ale cantităţilor de precipitaţii - în jurul a 35 de l/mp.

CITEŞTE ŞI: Scenariu SUMBRU/ Cum cred meteorologii că va evolua clima Terrei

Citit 4433 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.