S-a SCHIMBAT directorul Seminarului Teologic
Foto: Foto: Ahiepiscopia Dunării de Jos

S-a SCHIMBAT directorul Seminarului Teologic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Potrivit informaţiilor prezentate de Î.P.S. Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, la consfătuirea profesorilor de religie de miercuri, noul director al Seminarului Teologic "Sfântul Apostol Andrei" este, în urma numirii de zilele trecute, părintele prof. Ninel Ţugui. Precedentul director al Seminarului a fost părintele prof. Costel Bulgaru, care a îndeplinit funcţia timp de 17 ani.

Profesorii de religie, reuniţi la consfătuire

Profesorii de religie din eparhia Dunării de Jos - adică din judeţele Galaţi şi Brăila - au venit, miercuri, la consfătuirea anuală prezidată de Î.P.S Casian, arhiepiscopul locului. Cu acest prilej, s-a prezentat un scurt bilanţ al stării învăţământului teologic preuniversitar din eparhie şi al activităţilor extracurriculare. Au luat cuvântul şi inspectorul şcolar general din Galaţi, prof. Mioara Enache, dar şi inspectorul general adjunct din Brăila, Marius Damian.

Cu acest prilej, pe lângă analiza sectorului de activitate, s-au făcut şi propuneri referitoare la mai buna integrare a profesorului de religie în şcoală şi la mai temeinica ancorare a învăţământului teologic în întregului sistem. În eparhia Dunării de Jos sunt, în acest moment, 303 cadre didactice, dintre care 195 predau în şcolile gălăţene.

Cu detalii referitoare la învăţământul teologic local vom reveni, în pagina de Credinţă de săptămâna viitoare.

Citit 14183 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 23:57