Cum poţi SCĂPA de PENALITĂŢILE la Apaterm

Cum poţi SCĂPA de PENALITĂŢILE la Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Angajamentele de plată reprezintă procedura prin care poţi scăpa de o parte din datorii


Spre deosebire de alţi ani, în care programul de ştergere a datoriilor se încheia la începutul toamnei, Apaterm continuă acest program până în luna martie a anului viitor. "Începând cu data aplicării planului de reorganizare, clienţii SC Apaterm SA Galaţi, persoane juridice sau persoane fizice, au posibilitatea de a beneficia în perioada 1.04.2014-31.03.2015 de anularea penalităţilor de întârziere, înregistrate la data aprobării modificării planului, respectiv 31.03.2014", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Apaterm.

De ce acte este nevoie

Persoanele care se încadrează în această procedură şi au dreptul la anularea penalităţilor sunt persoanele fizice care înregistrează la data curentă debit şi penalităţi de întârziere.

Singurul document solicitat este adeverinţa care trebuie completată şi semnată de reprezentanţii asociaţiilor de  proprietari şi care va fi însoţită de copia fişelor locatarului pentru debit şi penalităţi, semnată de conformitate cu originalul de către reprezentantul asociaţiei de proprietari. Adeverinţele chiriaşilor vor fi semnate obligatoriu şi de către proprietarul locuinţei.

Angajamente de plată

Locatarii sunt obligaţi să achite direct la casieriile societăţii contravaloarea sumei restante privind consumul de energie termică al locuinţei, înscrisă în adeverinţa eliberată de asociaţia de proprietari.

Angajamentul de plată pentru datoria curentă, condiţie obligatorie a anularii penalităţilor de întârziere, se va încheia numai după ce se va face dovada plăţii debitului restant la casieriile societăţii.

Procedura are în vedere şi persoanele asupra cărora există hotărâri judecătoreşti sau dosare pe rolul instanţelor de judecată, singura condiţie fiind achitarea cheltuielilor de judecată sau/ şi de executare.

Alte prevederi

Persoanele care au avut încheiat angajament de plată cu Apaterm şi nu au achitat integral debitul până la data de 31.07.2013 pot intra în procedura de anulare a penalităţilor pentru diferenţa de debit neachitat, rămas din precedenta procedură, la care se va adăuga debitul provenit din contravaloarea energiei termice consumate în intervalul 1.08.2013 - prezent.

"Procedura de anulare a penalităţilor vizează strict acele sume datorate către Apaterm, nicidecum restul datoriilor, cum ar fi de exemplu apa rece şi electricitatea", a explicat pentru "Viaţa liberă" mediatorul Didina Marin, unul dintre oamenii ce au lucrat îndeaproape cu asociaţiile de proprietari.

Citit 3877 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.