Mişcare PE DOUĂ ROŢI, în weekend

Mişcare PE DOUĂ ROŢI, în weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Săptămâna mobilităţii” (15 – 22 septembrie) este o campanie a Uniunii Europene prin care se doreşte convingerea cetăţenilor să folosească mijloacele de transport în comun, bicicletele, ori să meargă pe jos, lăsând astfel acasă maşina personală. Totul, pentru a reduce, pe cât posibil, poluarea din mediul înconjurător. În acest sens, reprezentanţii Clubului de Ciclism organizează, în acest weekend, mai multe acţiuni pentru gălăţenii dornici de mişcare pe două roţi.

Să învăţăm să mergem pe bicicletă

Sâmbătă, 20 septembrie, toţi gălăţenii care nu ştiu să meargă pe bicicletă, dar îşi doresc să înveţe acest lucru, sunt aşteptaţi pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, de mai mulţi membri ai Clubului de Ciclism din oraş. La această activitate de iniţiere pot participa persoane de toate vârstele, iar organizatorii spun că vor aduce ei bicicletele, oamenii să vină înarmaţi doar cu voie bună şi chef de pedalat.

Cursă de mountainbike

Tot sâmbătă, de la ora 10,00, asociaţia sportivă vă invită la „Dunărea Galaţi MTB Race”, concurs desfăşurat în pădurea de lângă Stadionul Dunărea, pe un traseu de un kilometru, de dificultate medie. La final, vor fi premiaţi cu medalii şi diplome primii trei participanţi pentru fiecare categorie de vârstă (masculin 14 - 17 ani, 18 - 29 ani, 30 - 39 ani, peste 40 ani şi feminin open) care au trecut linia de FINISH şi au înregistrat cel mai bun timp.

Duminică, ziua fără maşini

Pentru că în toată Europa, pe 22 septembrie, este sărbătorită „Ziua fără maşini”, reprezentanţii Clubului de ciclism s-au gândit să marcheze şi ei această zi, însă pe 21 septembrie. Aşadar, duminică, toate persoanele pasionate de sportul pe două roţi sunt aşteptate la „Marea Bicicleală”. Întâlnirea se va face la Elice, începând cu ora 16,30, iar la ora 17,00 se va pleca pe traseul Elice - Parc Viva – strada Regiment 11 Siret - Ţiglina I - Păpădie - Potcoava – magazin Winmarkt - Grădina Publică - Elice.

Citit 1459 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.