CARAVANA "Sănătatea începe din farfurie" a ajuns la GALAŢI/ Află cum îţi poţi hrăni SĂNĂTOR copilul

CARAVANA "Sănătatea începe din farfurie" a ajuns la GALAŢI/ Află cum îţi poţi hrăni SĂNĂTOR copilul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patru din zece copii gălăţeni au o greutate corporală peste medie


Peste 500 de copii gălăţeni de clase primare au învăţat de la cunoscutul şi carismaticul chef Cezar Munteanu cum să aibă o alimentaţie echilibrată. Totul a fost posibil în cadrul caravanei "Sănătatea începe din farfurie", desfăşurată ieri la Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare" din Galaţi.

Chef Cezar Munteanu le-a explicat copiilor de ce trebuie să evite restricţiile alimentare inutile şi dietele neadecvate. Potrivit specialistului, comportamentele alimentare de genul celor de mai sus pot să conducă la dezechilibre nutriţionale sau chiar la apariţia unei rezistenţe la alimentaţia sănătoasă din partea copiilor şi a părinţilor acestora.

Reţete simple pentru părinţi

"Am venit în faţa celor mici atât cu informaţii despre ce înseamnă o hrană adecvată şi un regim de viaţă sănătos, cât şi cu o parte aplicativă, care a constat în prezentarea unei broşuri care conţine idei de reţete simple şi informaţii nutriţionale prin care părinţii să contribuie la hrănirea adecvată a celor mici. De la părinţi ar trebui să înceapă schimbarea, pentru că ei sunt cei care le pot imprima copiilor mentalitatea potrivită", ne-a spus chef Cezar Munteanu.

Principalul risc al unei alimentaţii dezechilibrate este cel al apariţiei copiilor supraponderali sau obezi. Potrivit medicilor nutriţionişti, 40 la sută dintre copiii din România au o greutate peste medie, fapt ce ne plasează pe primul loc în Europa. Problema este că în programa şcolară nu este inclusă nicio materie care să le vorbească elevilor despre ceea ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă.

Alegerile sănătoase, o provocare

"În lipsa unor asemenea informaţii, este uneori greu să ştii cum să asociezi mâncărurile sau ce alegeri culinare să faci. Copiii trebuie învăţaţi să-şi dorească să mănânce fructe şi legume, superalimentele unei nutriţii echilibrate. Reţetele pe care eu le-am conceput pentru copii sunt uşor de pregătit, echilibrate, axate pe un aport crescut de fructe şi legume şi pe tehnici de gătire care să le facă mai atractive ca gust şi prezentare", a adăugat specialistul citat.

Programul "Sănătatea începe din farfurie" vizează anul acesta peste 12.000 de elevi din clasele I-IV din Bucureşti şi din 14 judeţe ale ţării, precum şi pe părinţii acestora.

CITEŞTE ŞI: Decalogul alimentaţiei sănătoase

 

Citit 938 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.