FOTO/ "Dreaming Romania" a deschis FESTIVALUL DE TEATRU independent de la Galaţi. Iată PROGRAMUL zilei de miercuri

FOTO/ "Dreaming Romania" a deschis FESTIVALUL DE TEATRU independent de la Galaţi. Iată PROGRAMUL zilei de miercuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Desemnat câştigător al marelui premiu la prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Independent (2013), spectacolul "Dreaming Romania" a dat startul săptămânii gălăţene de teatru independent. Pe durata a aproape două ore, tinerii actori de la Teatrul Fix Iaşi s-au jucat şi au încălcat aproape fiecare dintre convenţiile teatrului clasic, luni seară, la Yoobi. "Gonit" în sală cu o portavoce, publicul a fost încă de la început şi actor. Improvizaţia a continuat pe tot parcursul reprezentaţiei, limita dintre scenă şi restul sălii fiind inexistentă. Spectatorii, aşezaţi pe scaune sau rămaşi în picioare, au părut să-şi intre bine în roluri, aplaudând şi reacţionând zgomotos la fiecare răsturnare de situaţie. Desprinsă din realitatea care ne înconjoară, prima parte din "Dreaming Romania" este o viziune ironică şi, pe alocuri, chiar sarcastică a celor mai des întâlnite tipare comportamentale ale românilor. În partea a doua, subiectul devine un comentariu caustic al relaţiei manipulatoare existente între cei care votează şi un ipotetic partid pentru o lume minunată (PPLM).

"Gunoiul e oglinda omului"

De la Yoobi, spectacolul s-a mutat mai apoi în sala Studio de la Dramatic. În faţa unei săli din nou pline, actorii orădeni de la ARTemotion au venit cu "Gunoierul". Comedie spumoasă de situaţie şi de limbaj, şi cea de-a doua reprezentaţie a serii a reuşit să prindă la public, râsetele şi aplauzele ţinându-se lanţ pe durata celor 80 de minute. În centrul acţiunii se află "gunoierul filosof", persoana care ştie totul despre fiecare locuitor din cartier. Înţelepciunea sa vine din arta cititului în deşeurile menajere, gunoiul fiind învestit cu metafore de genul "oglinda omului" sau "cartea sa de vizită".

Programul zilei de miercuri

"Sub pământ. Valea Jiului 2012", primul spectacol de miercuri, 24 septembrie, se joacă în sala mare de la Dramatic, de la ora 19,30. Al doilea spectacol al serii de miercuri este "Be a Man", jucat în sala aceluiaşi teatru, de la ora 21.00. Preţul întreg al biletului este de 21 de lei pentru fiecare dintre cele două piese. Cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, biletele costă 10,5 lei.

Citeşte şi: O bogăţie de imagini, obiecte şi tipărituri, într-o „expoziţie de excepţie”

Citit 1157 ori Ultima modificare Marți, 23 Septembrie 2014 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.