Mercurialul săptămânii/ Preţul legumelor şi fructelor de sezon

Mercurialul săptămânii/ Preţul legumelor şi fructelor de sezon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Forfota din Piaţa Centrală a început să se intensifice încă de săptămâna trecută, după ce gospodinele au venit să vadă preţurile legumelor necesare pentru murăturile, zacusca sau conservele de peste iarnă.

Totuşi, comercianţii din spatele tarabelor se plâng că vânzarea merge din ce în ce mai prost, de la un sezon la altul. "Gospodinele s-au cuconit, nu mai stau să facă zarzavaturi. Acum preferă să se uite la telenovele şi merg apoi să cumpere din supermarket legume deja conservate", ne-a spus o comerciantă, în timp ce-şi aranja marfa pe tarabă.

Sunt însă şi persoane care fac de zor pregătiri pentru iarnă. "Când trec de la serviciu mai iau câte o parte din ceea ce am nevoie pentru iarnă. Grosul cumpărăturilor pentru zarzavaturi şi murături îl fac însă în piaţă "la moldoveni", unde preţurile sunt ceva mai bune, dacă iei angro", ne-a spus o femeie.

Gogoşarii, scumpi nu doar la vedere

Un kilogram de gogoşari se vindea vineri în piaţă cu preţuri cuprinse între 4,5 şi 5 lei. Ceva mai ieftini, ardeii capia erau pe tarabe la preţuri între 3,5 şi 4 lei. Tot în Piaţa Mare, kilogramul de vinete era vândut, ieri, cu 2,5 - 3,5 lei, în vreme ce preţul unui kilogram de castraveciori varia în jurul valorii de 3 lei. Varza albă costa de la 1,2 până la 1,5 lei, preţul unei căpăţâni de mărime medie ajungând astfel la aproximativ 5 lei. Şi oferta de murături era destul de mare, preţurile variind între 2,5 şi 3,5 lei, destul de mari, după părerea cumpărătorilor.

Fructe de sezon

Dintre fructele de sezon, perele păreau vineri a fi cele mai scumpe în Piaţa Centrală, un kilogram fiind vândut cu preţuri între 4 şi 6 lei. În cazul strugurilor, dacă cei româneşti porneau de la 3 lei kilogramul, cei din import ajungeau şi la 6 lei, aspectul fiind cel care hotărăşte aici valoarea mărfii. Ceva mai ieftine, prunele costau între 3 şi 4 lei, în vreme ce merele erau între 2,5 şi 3,5 lei.

Citiţi şi: Cât îi costă pe PĂRINŢI echipamentul sportiv al COPIILOR

Citit 2716 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.