MII DE ELEVI de clasa a IX-a, NEVACCINAŢI împotriva a DOUĂ BOLI

MII DE ELEVI de clasa a IX-a, NEVACCINAŢI împotriva a DOUĂ BOLI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În liceele din judeţul Galaţi există în momentul de faţă peste 5.500 de elevi de clasa a IX-a care nu au fost vaccinaţi la timp împotriva difteriei şi tetanosului. Imunizarea împotriva acestor boli ar fi trebuit făcută în clasa a VIII-a, însă acest lucru nu a fost posibil, din cauza absenţei din Galaţi a vaccinului necesar. Elevii în cauză urmează să primească vaccinul peste trei luni, pe parcursul campaniei de imunizare care va avea loc în şcoli în luna decembrie. Până atunci, adolescenţii nevaccinaţi la timp riscă să se îmbolnăvească de difterie sau tetanos.

"Trivaccinul DTP (anti-difterie, anti-tetanos, anti-tuse convulsivă - n.r.) se administrează în primele luni de la naştere. Apoi, de-a lungul copilăriei, medicii efectuează revaccinări cu o cantitate mai mică de ser, cu scopul de a întări și a prelungi imunitatea dată de vaccinarea iniţială. Dozele insuficiente de vaccin venite anul trecut nu au permis şi revaccinarea celor 5.500 de elevi", ne-a declarat psihologul Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

O parte dintre vaccinurile necesare pentru programele naţionale imunizare a populaţiei erau produse până în urmă cu câţiva ani la Institutul Cantacuzino. Acum, din cauza situaţiei critice în care a fost adus prestigiosul institut de cercetare, vaccinurile sunt cumpărate din import, la preţuri estimate a fi şi de peste cinci ori mai mari faţă de preţurile vaccinurilor produse în ţară. Banii în plus daţi pentru serurile din străinătate sunt suportaţi de fiecare dintre contribuabili, din moment ce provin de la bugetul de stat.

CITEŞTE ŞI: Galaţiul va primi VACCIN ANTIHEPATITIC, pentru bebeluşii neimunizaţi

Citit 1162 ori Ultima modificare Luni, 29 Septembrie 2014 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.