Primele CARDURI DE SĂNĂTATE sosesc la Galaţi zilele următoare

Primele CARDURI DE SĂNĂTATE sosesc la Galaţi zilele următoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

199.000 de gălăţeni urmează să primească în perioada următoare, prin poştă, cardurile naţionale de sănătate. Actele necesare pentru ca această acţiune să poată avea loc au fost semnate în cursul zilei de luni, 29 septembrie, între Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi cei ai Poştei Române.

În cazul în care persoana asigurată nu va fi găsită acasă, poştaşul îi va lăsa o înştiinţare şi un număr de telefon. Apoi, după un număr de zile, va reveni la adresa respectivă. Dacă documentul nu îi va putea fi înmânat asiguratului nici cu a doua ocazie, "buletinul de sănătate" va fi dus la oficiul poştal, unde va fi păstrat timp de zece zile. Apoi, dacă titularul nu-l va ridica, va fi trimis la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, de unde persoana va trebui să-l ridice personal.

Galaţiul face parte din lista judeţelor către care CNAS a anunţat că distribuirea cardurilor va avea loc în două etape. "În total, peste 400.000 de gălăţeni asiguraţi sau coasiguraţi urmează să primească acest document", ne-a declarat doctoriţa Elena Vrabie, preşedintele CJAS.

Începând cu anul 2015, toţi asiguraţii vor fi obligaţi să prezinte la medic sau la spital cardul de sănătate. Până atunci, medicii de familie şi din spitalele sunt obligaţi să cumpere cu bani proprii cititoarele de carduri.

CITEŞTE ŞI: Pro şi contra vaccinare, în mediul online/ Medicii de familie discută cu părinţii

Citit 1996 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.