TĂIERILE DE ARBORI din oraş nasc SUSPICIUNI

TĂIERILE DE ARBORI din oraş nasc SUSPICIUNI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce Primăria, prin Gospodărire Urbană, a tăiat copaci sănătoşi fără avizul Agenţiei de Mediu în repetate rânduri, luni după-amiază (13 octombrie a.c.), pe adresa cotidianului nostru a venit o altă sesizare privind o posibilă tăiere a unor copaci sănătoşi, de această dată pe strada Aurel Vlaicu, în zona Liceului CFR.

„Că teii sunt sănătoşi se poate vedea din trunchiul tăiat, care nu are scorburi - este vorba de partea cu Liceul CFR, destul de aproape de el, între el şi primul magazin de pe colţ. Din ce motiv au fost tăiaţi, există autorizaţie? Altfel, eu mă tem că tăierile sunt ilegale şi, cum iarna vine şi este nevoie de lemne, tăierile vor continua şi este păcat”, ne-a spus Elena Cociu.

CITEŞTE ŞI: (FOTO) PRIMĂRIA TAIE COPACII de pe Faleza Superioară FĂRĂ AUTORIZAŢIE de mediu!

Aceeaşi sesizare a ajuns şi la Garda de Mediu, potrivit comisarului şef al instituţiei, Iulian Cozma. „Sesizarea a fost deja preluată de către unul dintre comisarii noştri. Vom face un control la nivelul actelor pentru cei doi arbori şi vom verifica motivele care au stat la baza tăieirii”, ne-a declarat comisarul şef.

Totodată, directorul Agenţiei de Mediu, Carmen Sandu, ne-a spus că de la modificarea legii spaţiilor verzi, chiar dacă administraţia locală trebuie să ceară aviz de tăiere pentru orice copac sănătos, municipalitatea nu a făcut nicio cerere în acest sens decât în relaţie cu arborii de pe strada Mihai Bravu, unde tăierile vor fi impuse de lărgirea străzii.

Potrivit Primăriei, copacii erau uscaţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Gospodărire Urbană, Daniela Stroia, copacii au fost tăiaţi potrivit graficului venit de la Primăria municipiului Galaţi. Iar potrivit municipalităţii, teii reprezentau un pericol. „Erau arbori uscaţi sau afectaţi de fenomene meteo extreme şi de accidente rutiere”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Drept urmare, nu putem face altceva decât să aşteptăm rezultatul anchetei comisarilor de mediu.

CITEŞTE ŞI: COPACII de pe Faleză au fost TĂIAŢI împotriva dispoziţiei primarului

Citit 2298 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Octombrie 2014 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.