Cât zahăr mănâncă într-un an un gălăţean

Cât zahăr mănâncă într-un an un gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean consumă în medie 30 de kg de zahăr pe an, cantitate care se aplică şi la nivelul întregii ţări. În comparaţie, media europeană este de 16 kg pe an. Astfel se explică înmulţirea considerabilă  a numărului de cazuri de diabet la adulţi şi copii, precum şi faptul că jumătate din populaţia României este obeză, spun medicii.

Conform specialiştilor în genetică, scuze precum "n-am cum să nu mă îmbolnăvesc, dacă mama sau tata au fost bolnavi" sau "sunt predispus la îngrăşare din cauza genelor" sunt doar mituri.

În lume există peste un miliard de persoane adulte supraponderale, mai multe decât cele 800 de milioane de persoane ce suferă de malnutriţie, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Mediafax.

În România, aproximativ 30 la sută din populaţie suferă de obezitate, 20 la sută este supraponderală, iar numărul copiilor supraponderali este cu 18 la sută mai mare în ultimii zece ani, arată datele centralizate la Centrul de calcul şi statistică sanitară din cadrul Ministerului Sănătăţii. În 2013, medicii gălăţeni au depistat 1.881 de bolnavi de diabet, dublu faţă de anul 2012, când au fost descoperite 780 de cazuri.

CITEŞTE ŞI: Copii diagnosticaţi cu diabet la nici un an

Citit 608 ori Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.