Paradoxuri gălăţene/ Pe strada Stadionului s-a BLOCAT şi circulaţia pietonală (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Paradoxuri gălăţene/ Pe strada Stadionului s-a BLOCAT şi circulaţia pietonală (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din luna iulie, blocul C1 se scufundă odată cu strada * Singurele măsuri luate de autorităţi au fost... să taie copacii, să distrugă gardul adiacent străzii şi să amenajeze nişte rigole nefuncţionale * În plus, trotuarul a fost blocat cu un mal de pământ * Iar şoferii continuă să îşi facă drum pe o stradă închisă


Locatarii blocului C1, în dreptul căruia strada Stadionului se scufundă pe zi ce trece, au ajuns la capătul răbdării. Deşi circulaţia rutieră a fost restricţionată de mai bine de trei luni, autoturismele, ba chiar şi microbuzele se strecoară printre bariere şi trec ca şi când acestea nici n-ar exista. În schimb, circulaţia pietonală a fost blocată de un mal de pământ trântit pe trotuar. Pietonii au de ales: fie îl escaladează, fie merg pe carosabil. Pe lângă hăul căscat în carosabil, grădina din faţa blocului şi aleea ce duce către intrarea în imobil s-au adâncit în pământ mai bine de jumătate de metru, iar fisurile apărute la baza blocului şi în jurul lui se tot adâncesc. Ei bine, în aceste condiţii, singurele măsuri vizibile luate de autorităţi au fost să taie nişte copaci, să distrugă gardul adiacent străzii şi să amenajeze rigole pentru scurgerea apelor pluviale orientate tot către zona “scufundată”. Iar în rigole, apa bălteşte pentru că sunt nefuncţionale şi în contrapantă.

„Vin doar ziare şi televiziuni!”

„Vine iarna! Ne ţinem de autorităţi şi nu primim niciun răspuns. Vin doar ziarele şi televiziunile, dar de la Primărie nimeni”, ni s-a plâns şefa de scară, doamna Marcu. Ne arată la colţul blocului o ditamai gaură apărută chiar la baza construcţiei, acoperită, empiric, cu folie şi cărămizi. „Or să vină ploile, zăpada cea mare, şi toată apa se va duce sub bloc! Ne ducem la vale cu totul! Primarul n-a venit niciodată, să vorbim cu el. Şoseaua se duce! O să auziţi odată că strada a înghiţit o maşină”, spune îngrijorată.

CITEŞTE ŞI: Situaţie GRAVĂ pe strada Stadionului/ Un BLOC întreg, în pericol de PRĂBUŞIRE din cauza Apă Canal

Locatara mai zice că autorităţile au venit şi au făcut măsurători timp de o lună, zi de zi, dar în afara faptului că s-ar fi găsit umezeală şi la 18 metri adâncime, nu au aflat mai nimic. Locatarii care au încercat să-şi vândă apartamentele nu au reuşit şi se tem că vor avea bulină roşie pe bloc.

Apă evacuată în curtea Liceului Sportiv

„Au descoperit o canalizare moartă, au înfundat-o cu ciment şi apoi au adus pământ şi au pus peste. A rămas pământul acela acolo, pe trotuar, şi nu a venit nimeni să-l ia! N-au oamenii pe unde să treacă. De ce ne-au tăiat copacii, nu ştim! Am avut nişte copaci frumoşi aici! Au spus că-i taie ca să facă lucrarea! Şi n-au mai făcut nimic. Acum o lună şi ceva, când a fost o ploaie puternică, s-a făcut o baltă mare. Au venit de la Apă Canal, au băgat pompele şi-au dat apa în curtea liceului”, povesteşte dna Marcu.

O capcană în plus

Dacă pe trotuar nu se mai poate merge normal, iar pe aleea către bloc urci pieptiş, în zona laterală a imobilului, pe aleea care duce către punctul gospodăresc şi către staţia de transport local, a mai apărut o capcană: o canalizare pe care muncitorii au acoperit-o cu o placă de beton, dar au lăsat ridicate agăţătorile de metal. E perfectă ca să se împiedice trecătorii care vor să ducă gunoiul sau care se grăbesc să prindă autobuzul.

Oamenii vor să ştie

Tot ce le-am putut spune oamenilor îngrijoraţi a fost că la finele lunii ar trebui să fie gata expertiza tehnică şi studiul geo care să pună diagnosticul tasării şi să dea soluţia de remediere. „Ca plătitori de taxe şi impozite, noi, locatarii blocului C1, ca de altfel şi alţi locatari din zonele alăturate, al căror confort şi chiar siguranţă sunt afectate, ne considerăm îndreptăţiţi să cunoaştem stadiul evaluărilor şi când consideraţi să începeţi şi să finalizaţi lucrările de remedire!”, este mesajul la adresa autorităţilor, pe care ni l-a transmis un alt locatar al blocului, dl Miu.

 

 

"Greu de păzit"

În plus, chiar dacă strada este închisă, şoferii nu ţin cont de această restricţie. "Viaţa liberă" a relatat luna trecută că, deşi Primăria Galaţi a hotărât închiderea completă a circulaţiei pe strada Stadionului (de la sensul giratoriu până la intersecţia cu Oţelarilor), şoferii circulă în voie pe aceasta (Strada Stadionului, închisă şi nu prea/ ŞOFERII circulă în voie, cu toate că au apărut SURPĂRI. VIDEO). Iar după cum se poate vedea în noul filmuleţ, prezentat mai jos, şoferii îşi fac în continuare cale liberă pe Strada Stadionului. Când nu e poliție... Şi până când observă (şi nu o trec cu vederea) camera de filmat. (VLG)

 

Citit 3526 ori Ultima modificare Marți, 21 Octombrie 2014 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.