GRATUIT/ 40 de medici şi studenţi oferă CONSULTAŢII la Corod

GRATUIT/ 40 de medici şi studenţi oferă CONSULTAŢII la Corod
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Locuitorii din Corod vor putea face teste de sânge pentru diagnosticarea celor mai frecvente boli * Acţiunea cuprinde şi o campanie de informare cu privire la riscul de apariţie a cancerului la sân


25 de studenţi la medicină şi 14 medici rezidenţi şi specialişti vor oferi, în acest sfârşit de săptămână, consultaţii gratuite unui număr de 160 de localnici din comuna Corod. Studenţii sunt membri ai Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB). Denumită "Împreună pentru sănătatea rurală", acţiunea face parte dintr-un proiect la nivel naţional al SSMB.

Pentru toate vârstele

Specialităţile medicale pentru care se vor acorda consultaţii sunt cardiologia, medicina internă, ecografia, oftalmologia, Otorinolaringologia (ORL), neurologia, dermatologia şi pediatria. Astfel, consultaţiile se adresează persoanelor de toate vârstele.

De asemenea, în dimineţile de sâmbătă şi duminică, pacienţii sunt aşteptaţi pentru a le fi recoltat sânge. Pentru ca rezultatele analizelor să fie cât mai exacte, este recomandat să nu mâncaţi înainte de a vi se lua sânge. Analizele sangvine vor include hemograma completă, trigliceridele, colesterolul şi glicemia. Se vor efectua, totodată, şi teste de screening pentru depistarea hepatitei B şi C, boli care afectează un mare număr de gălăţeni.

"Proiectul, ce se desfăşoară la iniţiativa studenţilor din ani terminali ai facultăţii de medicină generală ai UMF „Carol Davila” Bucureşti, îşi propune să organizeze caravane medicale în zonele rurale cu deficit de cadru medical. Prin intermediul acestor caravane medicale, intenţionăm să oferim consultaţii de specialitate şi analize gratuite cât mai multor persoane din satul vizitat. După consultaţii, toţi pacienţii primesc scrisori medicale, trimiteri sau medicamente, în funcţie de necesitatea fiecăruia", ne-a spus Florentina-Alexandra Ion, coordonatorul proiectului. 

Campanie de informare

Caravana medicală prezentă în weekend la Corod include şi o campanie de informare asupra cancerului de sân, acţiune desfăşurată cu sprijinul Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor cu Cancer din România şi al Ligii Române de Cancer. “Eşti printre femeile care nu merg la medic? Ţi-e frică de ce o să afli? Ţi-e jenă? Nu ai bani? Cancerul de sân poate fi tratat, dacă este depistat la timp! Mergi la control! Ai toate motivele!”, este mesajul organizatorilor pentru femeile din Corod sau din localităţile din apropiere. Proiectul "Împreună pentru sănătatea rurală" a luat premiul al II-lea la "Gala Societăţii Civile", ediţia 2012.

CITEŞTE ŞI: ATENŢIONARE! Tot mai mulţi copii din Galaţi devin OBEZI

Citit 2031 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.