Trei zile în raiul crizantemelor, la Grădina Botanică (FOTO)

Trei zile în raiul crizantemelor, la Grădina Botanică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mici, mai mari, galbene, roşii, roz, portocalii şi de diferite soiuri - mii de crizanteme, aranjate într-un decor de poveste, în cadrul expoziţiei „Regina Toamnei - Crizantema”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, aşteaptă să fie luate acasă. În fiecare zi, până duminică, între orele 09,00 – 17,00, gălăţenii sunt invitaţi să descopere farmecul aparte al toamnei, evidenţiat prin frumuseţea şi prospeţimea miilor de flori de sezon expuse la muzeu.

Preţul crizantemelor – între 3 şi 35 de lei

Printre comercianţii prezenţi la cea de-a XII-a ediţie a expoziţiei, am întâlnit-o şi pe Maria Stan, din Galaţi, care cultivă flori de mai bine de două decenii. „În funcţie de mărimea ghiveciului, avem crizanteme şi la cinci lei, zece lei, 20 de lei. Avem crizantemă de-a noastră, la fir, copilită, care este foarte căutată şi se vinde foarte bine, avem şi tufănică. Venim de 12 ani aici, încă de la începutul expoziţiei. Suntem mulţumiţi, pentru că mereu au fost vizitatori, cumpărători”, ne-a spus femeia.

Într-un colţ frumos aranjat de toamnă îşi aşteaptă cumpărătorii şi doamna Aurelia Popa din Tulcea. Ne povesteşte cu plăcere că are afacerea cu flori de şapte ani de zile şi că de patru ani participă la „Regina Toamnei - Crizantema”. „Avem crizanteme de toate culorile, şi mai mari, şi mai mici. La noi preţurile încep de la patru lei, 15 lei, 20, chiar 35 de lei un ghiveci mare cu flori. Avem şi un colţişor cu plante aromatice: lavandă, rozmarin, oregano, cimbrişor”, spune femeia îndrăgostită de flori.

CITEŞTE ŞI: Raiul crizantemelor, la Gradina Botanică, de joi până duminică

„Este afacerea nepotului meu, dar eu am ieşit la pensie şi îl ajut cu plăcere. De vreo şase ani venim în fiecare toamnă la Regalul Crizantemei. La mine, vizitatorii pot găsi ghivece cu crizanteme de la patru lei, până la 20 de lei. Nu pot spune că avem profit mare în urma unei expoziţii de acest gen, însă pentru noi este importantă pasiunea pentru flori”, ne-a spus un alt comerciant din comuna gălăţeană Piscu.

Public de toate vârstele

Încă de la deschiderea expoziţiei, zeci de gălăţeni, inclusiv copii, au trecut pragul Grădinii Botanice şi s-au declarat încântaţi de peisajul de vis din muzeu. „Sunt superbe, sunt îndrăgostită de aceste flori minunate de toamnă. Te binedispun numai cât te uiţi la ele şi nu m-am putut abţine şi mi-am cumpărat două ghivece mici de crizanteme. Dacă aş avea mai mulţi bani, pe toate le-aş lua acasă”, ne-a spus doamna Dorina. „Îmi place mult aici, la expoziţie. Eu am venit cu doamna învăţătoare şi m-am gândit să-i cumpăr mamei un ghiveci mic cu flori, ştiu că se bucură când primeşte flori”, ne-a spus Simona, una dintre elevele venite să vadă expoziţia.

 

Citit 4036 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.