În amintirea soldaţilor căzuţi în Afganistan! Trei erau gălăţeni

În amintirea soldaţilor căzuţi în Afganistan! Trei erau gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintre cei 20 de soldaţi români care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, trei erau gălăţeni. Pierderea lor a cauzat o durere de nereparat familiilor şi critici la adresa celor care au hotărât implicarea României în aceste operaţiuni.

În 25 aprilie 2005, sublocotenentul Narcis Şonei, membru al Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei", şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan. Militarul a fost înmormântat la Tecuci, pe data de 30 aprilie 2005, cu onoruri militare. La ceremonia funerară au fost prezenţi ministrul de atunci al Apărării şi şeful Statului Major Român.

Pe 20 martie 2008, fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu, şi el membru al Batalionului 300, a fost ucis la nord de Qalat, în momentul în care maşina Humvee în care se afla a trecut cu roata peste un dispozitiv exploziv improvizat. Ionuţ Cosmin Sandu avea 29 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. El se afla la a doua misiune în Afganistan.

Al treilea militar gălăţean care şi-a pierdut viaţa în Afganistan este Claudiu Marius Covrig, tot de la Batalionul 300 Infanterie. Acesta şi-a pierdut viaţa pe 13 iunie 2008, atunci când patrula formată din patru TAB-uri, din care făcea parte şi militarul gălăţean, a fost atacată de insurgenţi cu aruncătoare de grenade. Explozia unei grenade proiectate asupra primului TAB a provocat moartea militarului român şi rănirea altor trei. Claudiu ar fi împlinit 30 de ani în septembrie 2008. El era căsătorit şi locuia împreună cu soţia în apartamentul socrilor săi, din cartierul Ţiglina III. Plecase în misiune în Afganistan pentru a face rost de banii necesari ridicării unei case. Militarul urma să revină în ţară în mai puţin de o lună.

Citiţi şi: Armata, ca MOŞTENIRE de familie, de la bunici către nepoţi (FOTO)

Citit 1169 ori Ultima modificare Vineri, 24 Octombrie 2014 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.