VÂNT PUTERNIC la Galaţi până duminică/ Cum va fi VREMEA în acest weekend

VÂNT PUTERNIC la Galaţi până duminică/ Cum va fi VREMEA în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Asociaţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea de vânt puternic pentru zona noastră. Astfel, de sâmbătă după-amiază şi până duminică la ora 12,00 vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50 - 60 km/h, iar pe arii restrânse 60 - 70 km/h.


 

Judeţul Galaţi se află, vineri, sub cod galben de vânt puternic până la ora 20,00, atenţionează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform specialiştilor, până vineri seară la ora 20,00 vântul va avea intensificări în judeţul Galaţi, atingând în rafală viteze de 50-60 de kilometri pe oră.

Efectele deja se văd. Mai mulţi copaci masivi au fost doborâţi în diferite zone ale Galaţiului, provocând şi pagube.

Un plop uriaş a făcut praf trei maşini în Ţiglina I, iar un alt copac - uscat de data asta - a căzut fix între o Skoda şi un Hyundai, provocându-le doar câteva zgarieturi.

Weekend cu frig, vânt şi ploaie

Weekendul vine cu o vreme foarte rece şi urâtă, conform meteorologilor. Cerul va fi variabil, cu şanse destul de mari de precipitaţii, în vreme ce vântul va sufla moderat, cu o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră (fiind posibile şi unele intensificări de scurtă durată).

Temperatura maximă de sâmbătă şi duminică va urca până în dreptul valorii de 10 grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până în jurul valorii de 4-5 grade Celsius, dar din cauza vântului, temperatura resimţită de corpul uman va părea mult mai scăzută.

Presiunea atmosferică va fi de circa 760 mm coloană de mercur, iar umiditatea de 70 la sută.

Citit 1483 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Octombrie 2014 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.