MOTIVUL INCREDIBIL pentru care o gălăţeancă a fost DECLARATĂ MOARTĂ

MOTIVUL INCREDIBIL pentru care o gălăţeancă a fost DECLARATĂ MOARTĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Casa Naţională de Pensii are semnat protocol de colaborare doar cu Poşta, nu şi cu Evidenţa Populaţiei

S-a trezit cu pensia suspendată, după ce i-a murit mama. Şi asta din cauză că poştăriţa nu a găsit-o acasă şi a anunţat Casa Judeţeană de Pensii că a murit. Nu este un scenariu de film, ci povestea reală prin care trece gălăţeanca Ştefana Macovei, de 65 de ani. Femeia primeşte de cinci ani de zile pensie de urmaş, dar anul acesta, în luna aprilie, nu şi-a m-ai primit banii. După ce a fost la Casa Judeţeană de Pensii, Ştefana Macovei şi-a primit banii, dar nu a primit şi cuponul de pensie. Au trecut de atunci şapte luni, iar situaţia nu s-a rezolvat. „Când am fost prima data la casa de Pensii, mi-au spus că sunt moartă. M-a bufnit şi râsul când am auzit. Apoi mi-au spus că s-a făcut o greşeală, dar nici luna următoare nu s-a rezolvat problema. Am fost de nenumărate ori la Casa de Pensii, pentru a depune sesizări în vederea rezolvării problemei. Mi-au dat banii fie prin mandat poştal, fie direct de la casierie. Sunt cetăţean al acestei ţări şi vreau să primesc şi cuponul de pensie. Mi se tot spune că se va rezolva. Dar, de şapte luni de zile mă chinui. Am fost la medic şi mi-a cerut cuponul. Cei de la pensii mi-au dat o adeverinţă, care nu m-a ajutat deloc la medic. De la casa de Pensii mi s-a spus că vina aparţine celor de la poştă”, ne-a povestit femeia.

Medicul cere cupon de pensie

Şi copiii femeii s-au implicat în poveste, în speranţa că vor reuşi să desluşească lucrurile. „Nu înţeleg de unde a apărut această confuzie. Mama are şi ea o vârstă şi trebuie să meargă la medic, dar nu poate pentru că nu îi primeşte adeverinţa, îi trebuie cuponul de pensie. Acesta este sistemul democratic de la noi. Dacă nu se va rezolva probleme nici luna aceasta, intenţionăm să dăm în judecată Casa de Pensii”, ne-a declarat Stoian Macovei, fiul gălăţencei.

Ştefana Macovei figurează vie atât la Evidenţa Persoanelor, cât şi la Casa de Sănătate. Ba chiar şi la Casa Pensii. „Doamna Macovei este pensionara noastră şi nu a rămas în nicio lună fără pensie, doar fără cupon. Problema a apărut când a început migrarea dosarelor de pensie din vechiul sistem, într-unul nou. Au apărut nişte erori pentru care ne cerem scuze. Au fost nişte erori informatice care nu au permis ca doamna în cauză să îşi primească cuponul. În luna noiembrie doamna Macovei îşi va primi şi cuponul de pensie”, ne-a explicat Nicu Zburlea, şef serviciu Casa Judeţeană de pensii.

Nu Evidenţa Populaţiei anunţă decesul la Pensii

Şi atunci de unde toată încurcătura? Răspunsul ni l-a oferit tot Nicu Zburlea. „Doamna primeşte prin poştă pensia. Prin protocolul semnat cu Poşta Română, în momentul în care factorul poştal vizează lipsă domiciliu sau deces, noi suntem obligaţi să sistăm plata. Factorul poştal, care ar fi trebuit să îi dea doamnei pensia, ne-a sesizat şi noi am suspendat plata. Conform protocolului semnat între aceste două instituţii, pentru a se evita plăţile către persoane decedate, prima verificare vine de la factorul poştal. Doamna Macovei nu şi-a ridicat pensia într-o lună, motiv pentru care i-a fost suspendat dreptul la plată. A venit la noi, dar, din cauza unor probleme informatice, nu am reuşit să rezolvăm problema. Dumneaei nu are nicio vină, noi am ştiut de aceste probleme şi am făcut plata prin mandat poştal”, ne-a mai explicat Nicu Zburlea.

Situaţia Ştefanei Macovei poate fi a oricărui alt gălăţean care nu îşi ridică într-o lună pensia sau nu este găsit acasă de factorul poştal. Şi asta din cauză că cei de la Casa naţională de Pensii nu au un protocol semnat cu cei de la evidenţa populaţiei, care ar fi în măsură să anunţe decesul unei persoane, ci cu Poşta Română. Aşadar, factorul poştal vă poate oricând pune pe drumuri doar pentru că nu v-a găsit acasă şi a tras concluzia ca aţi murit.

Citeşte şi: Un gălăţean a fost declarat mort, deşi e viu şi nevătămat/ Omul se căzneşte de trei ani să-i convingă pe funcţionari că… trăieşte

 

Citit 3356 ori Ultima modificare Vineri, 24 Octombrie 2014 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.