Donaţie de 9.000 de euro pentru Spitalul Judeţean, din partea Lions Galaţi

Donaţie de 9.000 de euro pentru Spitalul Judeţean, din partea Lions Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mulţi dintre pacienţii care vor fi internaţi începând de astăzi în secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean nu vor mai fi nevoiţi să stea imobilizaţi în ghips, pentru perioade lungi de timp, în aşteptarea recuperării. Datorită unei donaţii consistente făcute de către Clubul Lions Galaţi, unitatea medicală le poate pune acum la dispoziţie bolnavilor cele mai performante proteze şi orteze.

Pe cele 75 de paturi de la Ortopedie sunt internaţi anual peste 5.000 de pacienţi. Până acum, medicii erau nevoiţi să folosească proteze pe bază de ghips, pentru recuperarea acestor bolnavi. Avantajul noilor proteze este acela că vor permite o recuperarea mult mai rapidă a pacienţilor. "Aceste dispozitive ortopedice sunt detaşabile, fapt ce ne va permite să verificăm atunci când considerăm necesar cum evoluează un bolnav. Cu o proteză din ghips, acest lucru nu era posibil. Mai mult, noile proteze şi orteze sunt şi mobile, permiţând astfel mişcarea articulaţiilor. În unele cazuri, timpul de recuperare va fi redus şi cu o săptămână. Preconizez că materialele donate ne vor ajunge pentru câţiva ani", a explicat doctorul Sorin Ungurianu, şeful secţiei.

Medicul face totuşi şi un apel la simţul civic al pacienţilor care vor pleca acasă cu noile dispozitive. Pentru că pot fi refolosite, pacienţii sunt rugaţi, ca după ce s-au vindecat, să le aducă înapoi la spital, pentru ca şi alţii să poată beneficia de pe urma lor.

Dispozitivele ortopedice donate spitalului provin din Franţa şi au fost trimise Clubului Lions Galaţi de către colegii lor din Bordeaux. Valoarea materialelor depăşeşte 9.000 de euro, potrivit reprezentanţilor clubului. "Odată cu fondul de carte franceză pe l-am primit la Galaţi, colegii din Franţa ne-au întrebat dacă nu avem nevoie şi de materiale medicale. Le-am răspuns că am fi încântaţi de un astfel de ajutor şi, astfel, am primit aceste dispozitive. În perioada imediat următoare, vom mai face o donaţie către secţia de Chirurgie plastică şi reparatorie", ne-a spus Iliana Ifteni-Luca, preşedinta Lions Galaţi.

Ultima donaţie către secţia Ortopedie a Spitalului de Urgenţă a fost făcută în urmă cu opt ani.

Citiţi şi: Ce SALARII au cel mai bine plătiţi MEDICI gălăţeni/ TOPUL VENITURILOR în Sănătatea locală

Citit 2188 ori Ultima modificare Joi, 06 Noiembrie 2014 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.