PAMFLET/ Bacalbaşa pune câinii pe candidaţi

PAMFLET/ Bacalbaşa pune câinii pe candidaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aflaţi din rubrica „Pamflet” cum s-au infiltrat câinii în lupta javrelor din politică * Evident, artizanul acestei împreunări nefireşti este nimeni altul decât preşedintele * Cel de la CJ Galaţi, adică Bacalbaşa, normal


Iohannis îi dă replica lui Bacalbaşa: "Cine o îndrăgi câinii, mânca-i-ar inima străinii"

Candidatul la preşedinţie Klaus Iohannis a sărit ca ars când a auzit că s-a luat de el ditamai preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi. Pe de o parte, neamţul care vrea la Cotroceni s-a simţit flatat că Nicolae Bacalbaşa a vorbit despre el, însă, pe de altă parte, Iohannis a fost şi supărat că un intelectual de talia lui Bacalbaşa nu îl susţine. "Ich weiss nicht de ce Bacalbaşa nu mă vrea. Cum adică să-mi mănânce inima câinii? Ce fel de vorbă e asta? Io-te, dacă tot mă mănâncă pe unde nu mănânc, mă bag şi eu cu o replică. Deci, Nicule, uite care-i treaba: cine o îndrăgi câinii, mânca-i-ar inima străinii", a spus Iohannis, în timp ce mânca un hot-dog, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a ţinut-o special ca să-i dea replica lui Bacalbaşa.

După această declaraţie, interpretată oarecum greşit din cauza accentului lui Iohannis, mai multe restaurante cu specific asiatic s-au oferit să îl servească pe etnicul german cu diverse preparate culinare "de sezon". "Avem ciorbă de pechinez, ceafă de rottweiler, ficăţei de comunitari la tigaie şi, cea mai tare specialitate, inimă de şoricar pe jar", a spus un bucătar asiatic. După ce i s-a atras atenţia că, de fapt, declaraţia lui Iohannis înseamnă că străinii să mănânce inima lui Bacalbaşa, nu pe a câinilor, bucătarul a bătut în retragere: "Noi gătim de toate. Ba cal, ba şarpe, ba câine, nu-i problemă".

Campanie reuşită. Cudălbenii, scoşi la vot cu un slogan simplu: "Hai la vot, că..."

În primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a înregistrat un adevărat record de participare a cetăţenilor în Cudalbi. Prezenţa la urne a fost de sută la sută după numai o jumătate de oră de la începerea procesului electoral. Se pare că setenii din Cudalbi au fost convinşi de un slogan simplu, conceput special pentru comuna lor: "Hai la vot, că...".

"În mod ciudat, deşi fraza nu părea terminată, fiind lăsat în aer motivul pentru care oamenii ar trebui să vină la urne, prezenţa cetăţenilor a fost una extraordinară. E posibil ca oamenii să fi crezut că nu mai urma nimic după mesaj, ci că acesta era întreg mesajul", a comentat un analist politic. De altfel, după ce în Cudalbi s-a încheiat procesul de votare, toţi localnicii s-au adunat, în mod ciudat, în faţa cârciumii. "Aşteptăm ca cineva să vină şi să se ţină de promisiune. A zis să venim la vot că..., iată că am venit. Noi ne-am făcut treaba", a declarat Mitică Păhărel, liderul comunităţii de însetaţi. Pentru că nimeni nu a venit să dea de băut la cârciuma din sat în turul I, cudălbenii sunt decişi să boicoteze turul al doilea. Asta în ciuda faptului că în comună au apărut deja alte afişe care îndeamnă lumea să se prezinte la urne, pe care scrie „Vin la vot”.

Elevii, zăpăciţi de noua reformă: "Învăţăm manual sau digital?"

Intenţia Ministerului Educaţiei de a introduce manualele digitale a stârnit confuzie în rândul elevilor. Aceştia nu mai înţeleg cum anume se va desfăşura procesul de învăţare. „Noi, până acum, ne descurcam manual. Şi vine ministerul şi zice să o facem digital. Păi asta e evoluţie? Să treci de la mână la degete? Nu mai înţeleg nimic”, a declarat Ionel Trântorel, elev în clasa a opta la o şcoală oarecare din Galaţi.

Totuşi, elevii par a avea câteva motive de optimism. Consiliul Elevilor a analizat situaţia în detaliu şi a decretat că schimbarea nu poate să aibă decât consecinţe pozitive. "Până acum, cu învăţarea manuală, cea mai întâlnită notă era 2. De ce? Simplu, pentru că avem două mâini. De-acum, dacă totul va fi digital, putem să sperăm şi noi la un 10. Că doar avem zece degete. Ca să nu mai spun că putem să introducem şi picioarele în procesul de învăţare, deci o să învăţăm de nota 20. Cum ar veni, ne băgăm picioarele în ea de educaţie", a spus preşedintele Consiliului Elevilor Gălăţeni, Tudorel Cărăbuş.

Pâslaru ştie care va fi rezultatul: "Ponta şi Iohannis vor avea, împreună, 100 de procente"

Florin Pâslaru dovedeşte din nou o inteligenţă ieşită din comun. Deşi s-a ferit să spună cine crede că va câştiga alegerile prezidenţiale, parlamentarul gălăţean a lansat o ipoteză-şoc. "Nu ştiu cine o să meargă la Cotroceni, dar ştiu câte procente vor face cei doi împreună. O să fie sută la sută. Vă garantez eu. Doar că nu ştiu cum se vor împărţi voturile valabil exprimate. E posibil să fie 52-48, 54-46, 55-45, nu ştiu. Dar eu am luat-o logic. Am pus pe hârtie toate variantele cu procentele împărţite şi le-am adunat. Oricum ar fi împărţite, uluitor este că mie mi-a dat că, împreună, cei doi candidaţi vor obţine fix sută la sută din voturile exprimate legal şi corect", a declarat Florin Pâslaru, invitat la o emisiune pe care tot el a găzduit-o la TVG.

O comisie de matematicieni de la Universitatea „Dunărea de Jos” s-a reunit joi dimineaţă pentru a analiza ipoteza incredibilă aruncată pe piaţă de Florin Pâslaru. "Nu ştim deocamdată, nu am făcut toate calculele, însă există şanse mari ca Florin Pâslaru să aibă dreptate. Vom vedea", a explicat prof. dr. Cleo Vărzaru, preşedintele comisiei.

Pâslarul Moldovenesc

Mită electorală în campusul studenţesc: La zece voturi s-a dat câte o ţigară

Direcţia Naţională Anticorupţie analizează o serie de sesizări legate de prezenţa de sută la sută a studenţilor gălăţeni la urne în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Totul ar fi pornit, susţin surse din cadrul instituţiei, de la faptul că, în ziua alegerilor, studenţii gălăţeni au fost văzuţi în grupuri de câte zece, poştind o singură ţigară. "Ne-a atras atenţia faptul că, de obicei, erau câte 25-30 de studenţi la o ţigară, astfel că am intrat pe fir. Am descoperit un lucru incredibil: doar zece studenţi poşteau o singură ţigară în acea zi. Asta ne-a dat de gândit. În campusul studenţesc nu prea s-a mai văzut ca o ţigară să fie combinată de atât de puţini studenţi", au declarat surse din cadrul DNA.

În urma anchetei s-a stabilit că o serie de forţe politice oculte, de culoare indecisă, le-au oferit studenţilor mită electorală în ţigări. "Studenţii se cuplau, făceau grupuri de câte zece, mergeau la vot şi primeau apoi, pe baza ştampilelor de pe buletin, câte o ţigară la grup. Aici nu este vorba doar de mită electorală, ci mai ales despre sănătatea studenţilor. Cineva dorea să îi extermine, de vreme ce îi intoxica practic cu atâta fum", a mai spus un procuror DNA.

Dosarul "Ţigareta 1 la 10" va fi înaintat către Judecătorie peste câteva zile.

ŢiGară pentru doi plus doi, plus...

Elena Udrea, supărată după turul I: "Acum e clar, voi pleca de la Cotroceni"

Cel mai supărat candidat dintre cei care s-au înscris în cursa prezidenţială a fost, evident, Elena Udrea. După ce a ratat de puţin prezenţa în turul al doilea, candidatul PMP a realizat că va fi a treia persoană care îşi va schimba domiciliul în această lună dintre oamenii politici. „Primul care îşi schimbă domiciliul e Băse, că pleacă de la Cotroceni. Al doilea nu se ştie care va fi: ori ălă, ori ăla vine la Cotroceni. Eu sunt a treia. Plec de la Cotroceni după ce m-am obişnuit cu mobila de acolo timp de zece ani. Au fost ani frumoşi, plini de senzaţii tari şi reuşite erectorale. Sigur, mă încearcă un sentiment de tristeţe, dar n-am ce face: nu mă încurc nici cu străinul, nici cu celălalt străin”, le-a spus Elena Udrea unor apropiaţi.

Potrivit unor surse din interiorul Palatului Cotroceni, noul locatar va avea parte de aşternuturi curate, special călcate de doamna Elena. „De asta şi candidăm”, au spus la unison Ponta şi Iohannis.

Elena din Troian

Aşa-i trebuie! Producător amendat pentru că a băgat struguri în vin

Un viticultor gălăţean a primit o amendă-record din partea Oficiului pentru Protecţia Consumatorului după ce inspectorii au descoperit urme de struguri în vinul pe care acesta îl produce. „Este inadmisibil. Aşa ceva nu trebuie iertat. Unde s-a mai văzut la noi să foloseşti struguri drept materie primă pentru producerea vinului?”, s-a întrebat revoltat inspectorul OPC care a descoperit problema. Comerciantul a primit o amendă usturătoare şi are la dispoziţie două săptămâni să umple de chimicale vinul pe care îl are în rezervă. „Există riscuri foarte mari. Aici vorbim despre sănătatea publicului. Dacă se intoxică cineva cu aceste produse naturale? Trebuie să fim consecvenţi cu clienţii şi să le oferim doar produse contrafăcute, adică vinuri făcute din pastile. E simplu”, a mai spus inspectorul OPC.

Vin sub masă

La Măstăcani, votările se termină la 11.00: „La 12 fix avem programat mereu bătaia tradiţională”

Nici măcar alegerile prezidenţiale nu reuşesc să modifice ritmul dulce şi suav al vieţii din comuna gălăţeană Măstăcani. Deşi urnele sunt deschise, la fel ca în orice altă localitate din ţară, până la ora 21.00, toţi sătenii votează până cel târziu la ora 11.00 - 11.30. „Nu trebuie să ne schimbăm programul milenar nici măcar pentru un astfel de eveniment. Bătaia de la ora 12.00 e sfântă şi toţi oamenii trebuie să fie apţi. Nimeni nu are voie să lipsească, astfel că toţi cetăţenii votează, elegant, până în ora prânzului”, a declarat secretarul comunei Măstăcani, domnul Gelu Pocneală.

Numai cei foarte rezistenţi la ciomăgeală îşi mai amână votul. „Cei care se simt în stare şi sunt siguri că se mai pot deplasa la secţie pot să voteze după”, a mai spus Gelu Pocneală.

Votul cu Cotul


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1537 ori Ultima modificare Vineri, 07 Noiembrie 2014 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.