Un alt BLOC SE DĂRÂMĂ în Ţiglina I, din cauza TASĂRILOR

Un alt BLOC SE DĂRÂMĂ în Ţiglina I, din cauza TASĂRILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria susţine că abia la primăvară se va ocupa de soarta oamenilor, care vor tremura toată iarna de frig şi de frică


După ce păţania locatarilor de la blocul C20 din cartierul Ţiglina a făcut înconjurul ţării, iată că a venit rândul celor de la blocul E4, din acelaşi cartier, să-şi plângă de milă. Deformarea structurii de rezistenţă, fisurile din pereţii exteriori şi repetate reparaţii la uşi şi ferestre sunt deja subiecte comune pentru cei care au început să se gândească că vor avea soarta vecinilor de la câteva blocuri mai încolo. Deşi au făcut plângeri la Inspectoratul în Construcţii şi au înaintat zeci de cereri către Primărie, gălăţenilor de la E4, în marea lor majoritate bătrâni, li s-a promis că abia la primăvară se va încerca  rezolvarea situaţiei lor. Scările 1 şi 2 s-au separat periculos, între ele fiind o fisură cu o deschidere de 50 de centimetri, aşa că oamenii se tem de ce e mai rău.

Oamenii nu pot dormi de spaimă şi de frig

Melania Cucoş, în vârstă de 73 de ani, este bolnavă şi trăieşte singură dintr-o pensie de 550 de lei. Apartamentul ei are numeroase fisuri şi în dormitor pereţii sunt plini de mucegai. „Nici nu-mi mai fac griji, aştept să mor şi să scap de toate. Dârdâi de frig de mă ia boala, am omorât aragazul”, spune femeia.

Toţi locatarii se plâng de frigul care le intra prin pereţi, dar şi de faptul că nimeni nu le prezintă o cauză şi soluţii la o problemă gravă. “De când s-a creat fisura aceea între scările 1 şi 2, mi-e frică să stau în casă. Noaptea blocul scârţâie şi cred că la un cutremur va fi rău”, spune o altă locatară, de la parter, care nu a vrut să-şi dea numele.

 

 

Nici la etajele superioare oamenii nu sunt mai fericiţi: o femeie s-a mutat aici în urmă cu zece ani de zile şi acum deja regretă. „Am plătit 65.000 de lei pe acest apartament. Acum e plin de crăpături şi igrasie. Iarna trecută a fost foarte frig”, explică locatara, arătându-ne şi picturile făcute de mucegai pe pereţi.

Blocurile din Ţiglina I au fost construite în anii '60, fără subsoluri tehnice. Pentru că majoritatea conductelor sunt deja depăşite şi roase, apa scursă se infiltrează la temeliile construcţiilor, accentuând procesul de tasare. Blocul C20 din Ţiglina I s-a „rupt” în urmă cu câţiva ani, din aceeaşi cauză. Potrivit statisticilor, la Galaţi sunt 112 imobile cu „bulină roşie”. Printre acestea se află şi 16 blocuri, dintre care patru sunt incluse în clasa I de risc seismic.

Citit 5614 ori Ultima modificare Luni, 10 Noiembrie 2014 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.