20 de autobuze din Olanda circulă de luni prin Galaţi

20 de autobuze din Olanda circulă de luni prin Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Gălăţenii spun că maşinile arată bine acum, dar nu cred că-şi vor păstra multă vreme aspectul în faţa teribilismului unor călători * Primăria urmează să cumpere alte 20 de maşini


Dacă aţi mers ieri cu autobuzul sau dacă, pur şi simplu, aţi ieşit pe una dintre străzile principale ale oraşului, probabil că privirea v-a fost atrasă de maşinile nou introduse de către Transurb pe traseele de transport public. 20 la număr, produse de olandezii de la DAF, modelele SB-250 au câte 12 metri lungime, podeaua joasă, pentru a permite transportul persoanelor cu handicap, sistem de climatizare şi afişaj electronic. În fiecare maşină sunt montate câte 30 de scaune, iar, pe locurile rămase "în picioare", mai încap în jur de 50 de călători. Anii de fabricaţie variază între 2002 şi 2004.

"Frumoase, dar pentru cât timp?"

Am stat de vorbă cu unii dintre gălăţenii care au circulat în cursul zilei de luni cu autobuzele proaspăt introduse pe trasee. Ca o impresie generală, oamenii sunt mulţumiţi de felul în care arată acum maşinile, atât la interior, cât şi la exterior, dar sunt neîncrezători atunci când vine vorba de felul în care vor fi păstrate de către călători. "Mi-a plăcut că miroseau frumos în interior şi că erau curate. Din păcate, o doamnă trecută cred de 60 de ani asculta manele la difuzorul telefonului, obligându-i astfel şi pe ceilalţi călători să asculte. Oricum, nu cred că vor arăta mult timp aşa. Probabil că vor fi mâzgălite în lunile viitoare", este de părere Adriana Ignat, o tânără de 20 de ani.

Mulţumită de aspectul maşinilor este şi Elena Popa, o gălăţeancă de 66 de ani. "Am mers foarte bine în autobuz. Pe scaune stai comod şi sunt curate, nu ca la cele care circulă deja de ani buni prin Galaţi. Ar fi păcat ca banchetele să fie tăiate şi scrise cu carioca", crede femeia.

Ce spun şoferii

Unul dintre şoferii Transurb cu experienţă, Gicu Pastia ne-a spus că a rămas plăcut surprins de poziţia pe care o ai la volanul "olandezelor" şi de uşurinţa cu care maşinile pot fi conduse. "Sunt indiscutabil mai bune decât celelalte autobuze. În primul rând că nu mai ai cutie de viteze manuală şi astfel a dispărut şi ambreiajul. Acest lucru ne permite să fim mai atenţi atât la condus, cât şi la ce se întâmplă în autobuz", ne-a spus bărbatul.

Urmează alte maşini

Aduse la Galaţi pe 14 octombrie, cele 20 de autobuze DAF au circulat ieri (17 noiembrie - n.r.) pentru prima oară prin Galaţi. "Pentru zilele următoare, autobuzele vor circula în două schimburi: de la ora 5,00 până la 13,00 vor fi pe trasee 12 dintre cele 20 de maşini, iar, după ora 13,00, restul de opt. Până la sfârşitul săptămânii, însă, toate 20 vor circula pe durata întregii zile", ne-a declarat Genica Totolici, directoarea Transurb SA Galaţi.

Pe 23 noiembrie, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice va avea loc licitaţia pentru achiziţionarea altor 20 de autobuze destinate transportului public de călători în municipiul Galaţi.

Citiţi şi: Tot MAI PUŢINE autobuze Transurb pe TRASEE. Iată pe ce rute vom aştepta ŞI MAI MULT în staţii

Citit 3977 ori Ultima modificare Luni, 17 Noiembrie 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.