HELIPORTUL pentru elicopterul SMURD a rămas în aer
Foto: Foto Bogdan Codrescu

HELIPORTUL pentru elicopterul SMURD a rămas în aer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vă întrebaţi ce mai este de făcut pentru ca Galaţiul să intre în linie dreaptă cu proiectul privind construirea heliportului dedicat elicopterului SMURD, pe care autorităţile judeţene l-au ţinut în loc luni de zile prin tot felul de „bâlbâieli” administrative?

Ei bine, reprezentanţii Guvernului au oferit un punct de vedere în legătură cu acest subiect, la solicitarea senatorului Paul Ichim, care a transmis o interpelare Ministerului Afacerilor Interne, cerând să afle care este „situaţia transferului de proprietate pentru terenul şi imobilul ce deservesc elicopterul repartizat SMURD Galaţi”.

Conform reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, hotărârea de Guvern depinde de documentaţia şi hotărârea Consiliul Judeţului pe care autorităţile judeţene trebuie să le transmită la Bucureşti.

„Promovarea unui proiect de hotărâre a Guvernului privind trecerea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea MAI în domeniul public al judeţului Galaţi şi în administrarea Consiliului Judeţului Galaţi este condiţionată de existenţa unei documentaţii complete care să includă şi hotărârea Consiliului Judeţului. În aceste condiţii, ulterior adoptării de către Consiliul Judeţului Galaţi a hotărârii în care să se menţioneze suprafaţa de teren ce va face obiectul transferului, se va putea proceda la promovarea unui proiect de hotărâre a Guvernului pentru crearea condiţiilor tehnice de utilizare a elicopterului pus la dispoziţia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei", potrivit Hotărârii Guvernului nr. 2552014 ”, au transmis reprezentanţii MAI.

La finele lunii octombrie, Consiliul Judeţului Galaţi a adoptat, în sfârşit, hotărârea la care fac referire reprezentanţii Guvernului în informarea transmisă senatorului Paul Ichim.

Iată cum şi-au dat cu stângul în dreptul autorităţile gălăţene, timp de câteva luni bune: Construcţia HELIPORTULUI SMURD, întârziată de "bâlbâieli" administrative

Citit 1328 ori Ultima modificare Joi, 20 Noiembrie 2014 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.