PAMFLET/ Afişele cu Stan şi Ponta ar trebui păstrate

PAMFLET/ Afişele cu Stan şi Ponta ar trebui păstrate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiul îşi va rezolva una din marile probleme urbanistice dacă afişele electorale de la Ultimul Leu ar rămâne acolo pe veci * PSD a pierdut alegerile prezidenţiale, dar Nicolae Bacalbaşa are motive de satisfacţie: s-a pus pe picioare turismul gălăţean


Urbanism de cinci stele: La Inelul de Rocadă vor fi păstrate afişele electorale

Consultarea publică pe care primarul Marius Stan a încercat-o la începutul anului, cea cu privire la ansamblul urbanistic de la Ultimul Leu, a dat roade. În urma sondajului lansat pe Facebook de primar, gălăţenii au decis că soluţia cea mai potrivită pentru Inelul de Rocadă este plantarea unor poze electorale cu cei mai de seamă oameni ai oraşului, respectiv ai ţării. Adică Marius Stan şi Victor Ponta.

Vă prezentăm în cele ce urmează textul pe care Marius Stan l-a postat în luna februarie a acestui an: „Mi-ar prinde bine să ştiu cum v-aţi dori voi să arate Inelul de Rocadă. Vrem să începem modernizarea acestei intersecţii şi cred că este normal să ştim şi părerile voastre. Cu cât mai multe idei, cu atât mai multe soluţii bune. Iar cea mai bună va deveni realitate”.

Vă prezentăm acum şi varianta unui gălăţean, aceea care va deveni realitate: „Domnu' Stan, eu zic aşa: puneţi acolo nişte afişe electorale. Dar nu mici, meschine. Să fie mari, domnu' Stan. Da' mari..., înţelegeţi? Şi să fie cu cei mai importanţi oameni din viaţa noastră. Unul local şi unul naţional. Preşedintele Galaţiului şi cel care ar fi putut fi preşedintele României”, a scris Lică Sandilăul, pe facebook-ul lui Stan.

Turismul gălăţean duduie: 22.000 de turişti în tot judeţul într-o singură zi

Deşi candidatul PSD a pierdut alegerile prezidenţiale, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, are motive de fericire. Potrivit datelor oficiale ale Biroului Electoral Judeţean, în duminica alegerilor, aproape 22.000 de oameni au votat pe listele suplimentare din Galaţi, ceea ce înseamnă că se aflau în vizită în altă localitate decât cea de domiciliu. „Deci turişti, da? Să nu se mai spună că Galaţiul nu atrage turişti. Uite, acum e demonstrat. Şi mă gândesc că duminică a fost o zi mohorâtă de noiembrie... Ia să fi fost o zi senină de iulie, cu soare mult, cu căldură toropitoare... Eu sunt convins că Galaţiul duduie din punctul de vedere al turismului”, a declarat preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, la o conferinţă de presă pe care a organizat-o imediat după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit oficialilor CJ, printre cele mai vizitate localităţi turistice din Galaţi se numără Schela, Jorăşti, Cudalbi şi Cuca. „Le oferim turiştilor tot felul de atracţii: plimbări cu căruţele, lupte de K1 în direct pe uliţe, cine romantice cu bâte şi sânge pe pereţii cârciumilor, ce mai... un adevărat delir turistic”, a declarat Mitică Păhărel, preşedinte al Asociaţiei „Pe urnele vetrelor de altădată”.

Pesediştilor gălăţeni nu le plac spaţiile închise: "Suferim de Klaustrofobie"

Frica a pus stăpânire pe pesediştii gălăţeni după alegerile prezidenţiale. Deşi sperau ca, odată cu plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, să nu mai trăiască cu ameninţarea spaţiilor închise, iată că soarta le dă din nou motive să tremure. „Psihanaliza de tip freudian ne-a diagnosticat pe toţi cu Klaustrofobie, adică teamă de spaţii închise. Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu suportăm să stăm între patru pereţi, cu uşă şi geam care se deschid doar la ore fixe. Pur şi simplu, intrăm în panică în astfel de situaţii şi facem spume la gură. E jale acum, pentru că în fruntea ţării a venit unul cu nume parcă predestinat. Nu e bine deloc”, a comentat, sub protecţia anonimatului, pesedistul Florin Pâslaru.

Potrivit unor surse psihiatrice, una dintre manifestările Klaustrofobiei este senzaţia de urmărire. „Pacienţii se simt mereu urmăriţi. Dar nu urmăriţi de oricine, ci de anumite organe, în general organe ale statului. Oamenii se simt urmăriţi şi, de multe ori, acest lucru chiar se întâmplă: urmărirea nu este neapărat rodul imaginaţiei lor”, a declarat psihiatrul Gheorghe Napoleon.

Ciumacenco şi Resmeriţă, în cărţi. "Vom avea un Minister al Diminutivelor"

După victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, euforia a atins cote incredibile la sediul de campanie al ACL Galaţi. Cei mai bucuroşi erau Nicuşor Ciumacenco şi Doruleţ Resmeriţă, cuplul minion al politicii gălăţene.

Potrivit unor surse din cadrul Alianţei, imediat ce actualul guvern va cădea (la termen sau înainte de termen), vom avea un nou Executiv, din care vor face parte şi cel puţin doi gălăţeni. Este vorba despre liberalii de ocazie Nicuşor şi Doruleţ, care vor conduce un nou minister, special creat pentru cei doi: Ministerul Diminutivelor. Portofoliul ministerului va fi unul foarte larg, dar în acelaşi timp, restrâns. „În primul rând vor avea grijă de pitici, de fabricarea micilor, de Întreprinderile Mici şi Mijlocii, precum şi de problemele de la «Mititica»”, a declarat o sursă din interiorul ACL.

Cei doi viitori miniştri deja nu îşi mai încap în piele de fericire. „Ştiam că odată şi-odată ne vom face mari şi ne vom ocupa de probleme serioase ale ţării. Uite că a ieşit soarele şi pe uliţa (de-acum autostrada) noastră. Vom lucra în folosul tuturor cetăţenilor. Doruleţ, hai să servim una mică, în cinstea noastră”, a declarat, imediat după alegeri, Nicuşor Ciumacenco.

Turişti? Nu, nu risc!

Site-ul poliţiei, spart de hackeri: Sute de dezacorduri au evadat

Întâmplare ieşită din comun săptămâna aceasta: site-ul Poliţiei Galaţi a fost spart de hackeri. Se pare că în jur de 389 de dezacorduri au evadat, iar acum poliţiştii au declanşat o amplă acţiune de recuperare a acestora. "Au evadat toate dezacordurile şi o mare parte dintre cratimele puse aiurea. De asemenea, câteva truisme au reuşit să părăsească incinta, iar trei, patru pleonasme au fost găsite chiar lângă uşă. Am recuperat mare parte din pagubă, însă jalea cea mai mare este că nu găsim dezacordurile. E dezastru, vă zic. S-ar putea ca, în absenţa dezacordurilor, Poliţia să îşi piardă credibilitatea în faţa cetăţenilor”, a declarat un poliţist, care, în situaţia dată, nu a mai făcut nicio eroare gramaticală.

Acţiunea de recuperare a dezacordurilor este îngreunată de faptul că tot poliţiştii sunt cei care trebuie să le identifice. „Un suspect de furt îl vedem imediat, dar un dezacord să moară mama dacă ştiu cum arată. Şi vânturile ar fi mai uşor de prins şi încarcerat”, a spus unul dintre poliţiştii aflaţi pe urmele dezacordurilor.

În Total Dezacord

Accidentele la Brăila se produc din cauza frânelor: "Şoferii se urcă răguşiţi în căruţe"

Un studiu efectuat de Poliţia Rutieră a ajuns la o concluzie oarecum previzibilă: la Brăila, majoritatea accidentelor se produc din cauza defecţiunilor la sistemul de frânare. Concret, au relevat autorii studiului, şoferii brăileni ignoră faptul că sunt răciţi şi răguşiţi şi se urcă inconştienţi în căruţe. "Se mai întâmplă ca oamenii să îşi piardă vocea din cauza răcelii, dar ei ignoră pericolele şi se urcă totuşi în căruţă. Abia când trebuie să frâneze realizează că nu pot să le strige cailor «prrrrr». Defecţiunea tehnică la sistemul de frânare duce în mod automat la accidente. Caii nu se opresc şi în acest fel avem zeci de coliziuni pe zi. Cea mai mare frecvenţă o întâlnim în sezonul rece, atunci când oamenii răguşesc mai des. Sigur, se mai întâmplă şi vara, de la berea rece, dar acolo mai e şi cumul de factori: defecţiuni la frână plus alcool la hăţuri", a explicat Relu Giratoriu, şeful comisiei care a efectuat studiul.

Sistemul de Prrrrânareee

Panică la Galaţi: Deşi sunt zero grade afară, Hruşcă n-a ţinut niciun concert

Fanii colindelor româneşti de calitate bănuiesc că s-a întâmplat ceva groaznic cu cântăreţul de colinde populare Ştefan Hruşcă. Mulţi au intrat deja în panică din cauză că nu au văzut niciun afiş prin oraş care să anunţe un concert extraordinar. „De câteva zile e frig tare prin oraş. În mod normal, la temperaturile astea, Hruşcă ar fi trebuit să ţină cel puţin cinci, şase concerte. Ne temem să nu fi păţit ceva. Nu ne e de noi... că ne mai descurcăm cu o casetă ceva, mai ascultăm la radio. E vorba de el, să nu fi degerat. E un ler de crapă pietrele afară”, a declarat Tanti Varvara, fan Ştefan Hruşcă. Cântăreţul de muzică de colinde a risipit totuşi temerile oamenilor prin intermediul unei postări pe Facebook. „Nu vă temeţi, lucrez la un material nou, care să cuprindă ceva şi cu noul Klaus”, a scris Hruşcă pe peretele său.

Şşşş, e fan Hruşcă

Uşi speciale pentru cârciumile din Cudalbi: "Avem una mare pentru intrat şi una mică pentru ieşit"

Cârciumile din Cudalbi vor fi dotate cu două uşi. Astfel, potrivit noului design, va exista o uşă pentru intrare, una mare, la dimensiuni standard, precum şi una mică, de o jumătate de metru, care va fi folosită pentru ieşitul clienţilor. "Am vrut să facem un flux continuu. Adică pe o uşă să se intre şi pe cealaltă să se iasă. Era firesc ca uşa de intrare să păstreze mărimea standard, însă nu am găsit niciun motiv pentru care ar fi trebuit să o facem la fel de mare şi pe cea de ieşit. Am urmărit comportamentul clienţilor noştri în ultima lună, am calculat şi am ajuns la concluzia că o uşă de jumătate de metru este suficientă. Dovadă că, în ultimele trei zile, de când am instalat uşa pentru ieşit, niciun client nu s-a lovit cu fundul de pragul de sus. E un adevărat succes", a comentat cârciumarul din localitate, Nea Ion.

Uşa din Dos


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1243 ori Ultima modificare Vineri, 21 Noiembrie 2014 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.