Datornici EVACUAŢI în plină IARNĂ, din cauza DATORIILOR foarte mari (FOTO)
Foto: Foto Teodora Miron

Datornici EVACUAŢI în plină IARNĂ, din cauza DATORIILOR foarte mari (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două familii care locuiau în căminul F, fost cămin de liceu, de pe strada Aurel Vlaicu, au fost evacuate în plină iarnă. Cele două familii au acumulat datorii foarte mari, motiv pentru care au fost acţionate în instanţă de Primăria Galaţi. După ce instanţa de judecată s-a pronunţat, iar hotărârea judecătorească a rămas definitivă, autorităţile locale au apelat la un executor judecătoresc pentru evacuare.

În această situaţie s-a aflat familia Gosav, care a acumulat o datorie de 20.000 de lei la întreţinere. În apartamentul evacuat locuiau doi tineri, unul de 18 şi unul de 24 de ani, şi tatăl lor, mama fiind plecată la muncă în Italia. În momentul în care executorul judecătoresc, însoţit de jandarmi, a bătut la uşă, acasă era doar tânărul de 18 ani. „Tata a plecat să caute o maşină să ne cărăm lucrurile. Mama este plecată să muncească şi ne trimite bani să ne plătim datoriile. Dar ne-au încărcat foarte mult facturile şi nu am mai putut să fim la zi. Apoi, au venit şi penalităţile foarte mari, aşa că nu am mai făcut faţă cu plăţile. Facturile sunt foarte mari. Acum vom vedea unde ne ducem şi unde ne vom depozita toată mobila”, ne-a spus Costel Gosav.

Tânărul ne-a spus că executorul judecătoresc a dispus evacuarea a încă unui vecin, care  este plecat în Germania la muncă. „Şi domnul Stratulat are datorii mari. Dar cică pe el l-au mai găsit cu o casă, de-aia îl dau afară”, ne-a spus tânărul. În acest caz, bunurile din apartamentul care figurează cu 10.000 de lei datorie, au fost ridicate de angajaţii Ecosal şi transportate la un depozit al Primăriei. De acolo le va lua proprietarul atunci când se va întoarce acasă.

Cu frica în sân

Ceilalţi locatari al căminului F priveau cum sunt cărate lucrurile vecinilor lor. Mai curajoasă, Aurica Andreiescu ne-a mărturisit că stă cu frica în sân că va fi aruncată în stradă cu tot cu copii. „Mă judec cu Primăria pentru că m-au încărcat rău la plată. Ne vin facturi enorme şi ne mai pun şi penalităţi. Au fost unii care au stat aici şi nu şi-au plătit facturile, iar când au plecat datoriile lor le-au trecut la noi. Am termen în instanţă în ianuarie, dar mă gândesc cu groază unde o să mă duc, dacă mă dau afară din casă”, ni s-a plâns femeia.

Ultima zi de evacuări

Reprezentanţii Primăriei Galaţi susţin că nu au făcut decât să pună în aplicare o decizie a instanţei de judecată. Ba mai mult, se pare că locatarii au primit mai multe eşalonări la plată, dar nu le-au respectat. „Evacuările se fac, conform legii, până pe 30 noiembrie. Din cei 726 de chiriaşi din acel cămin, doar 120 mai sunt eligibili pentru locuinţe sociale. Noi vom verifica pe toată lumea, dar nu se vor mai face evacuări până anul viitor. Cei evacuaţi deja, care nu au unde să locuiască, pot apela la serviciile Centrului de Cazare în Regim de Urgenţă, până îşi rezolvă problema locativă”, ne-a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

 

Citit 2642 ori Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.