DRAMA unor părinţi din Galaţi/ SALVAŢI INIMA UNUI COPIL de numai doi ani!

DRAMA unor părinţi din Galaţi/ SALVAŢI INIMA UNUI COPIL de numai doi ani!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Soţii Donose din Galaţi sunt părinţii unui băieţel de numai doi ani şi jumătate, pe nume Dragoş Andrei. Ei trec acum prin cea mai neagră perioadă a vieţii lor: copilul a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, o malformaţie foarte gravă a inimii.

Coşmarul familiei a început în luna septembrie „Am observat că băiatul avea o tuse ciudată, respiraţie alertă, sacadată şi cu icnituri. Atunci ne-am gândit că este ceva în neregulă cu el, aşa că am mers la spital imediat. Aici la Galaţi, din lipsă de aparatură performantă, nu am avut un diagnostic pus. După radiografie, ne-au spus că are inima mărită”, ne-a povestit printre lacrimi mama copilaşului.

Din dorinţa de a afla cu exactitate ce are băiatul lor, părinţii l-au dus la control la Bucureşti. „Aici i s-a pus diagnosticul cardiomiopatie dilatativă. Ni s-a spus că e posibil să se fi născut aşa, ori o răceală puternică să-i fi afectat miocardul, muşchiul inimii. Acesta este leneş, nu mai are puterea să pompeze sângele în corp”, ne-a spus femeia în vârstă de 34 de ani.

Timp de aproape trei luni, cei doi soţi i-au dat copilului tratamentul prescris de medic, însă, spun ei, nu au văzut nicio îmbunătăţire. „Mereu are stări de rău, nu are energie deloc, nu vrea să stea în funduleţ, nu se joacă, nu face nimic. Se vede că nu se simte bine”, explică mama lui Dragoş Andrei.

Vor să meargă la control în străinătate

Tot mama micuţului ne-a spus că doreşte să afle şi opinia altui medic specialist, însă din străinătate. „Nu suntem siguri că Dragoş a primit diagnosticul corect. Vrem să mergem la un consult în Bruxelles. Avem programare pe 12 ianuarie la un medic de acolo. De asemenea, mai aşteptăm răspuns de la o clinică din Olanda. Vrem să aflăm un diagnostic corect şi să vedem dacă este nevoie de un transplant”, spun cei doi părinţi.

Însă pentru transport, consultaţie şi alte cheltuieli (o eventuală internare), familia Donose are nevoie de câteva mii de euro. Nicoleta şi soţul său lucrează amândoi, însă au salariu minim pe economie şi nu au de unde să facă rost de o sumă atât de mare

Eveniment sportiv de caritate

În acest sens, acelaşi grup de gălăţeni inimoşi, în frunte cu Cristian Onofrei, organizează pe 20 decembrie, un eveniment sportiv caritabil, numit „Christmas run”. Este vorba despre o alergare de grup, în Grădina Publică, la care sunt invitaţi toţi cetăţenii dornici să facă şi mişcare, şi o faptă bună. Toţi cei care nu pot ajunge la eveniment, însă vor să doneze, au la dispoziţie două conturi bancare: RO84RZBR0000060009219701 (lei) şi RO05RZBR0000060017217609 (euro). Acestea sunt deschise pe numele mamei băiatului, Nicoleta Donose.

Citeşte şi: SUFERINŢA a doi părinţi din Galaţi: Au nevoie de 25.000 de euro pentru ca băiatul lor să audă

Citit 5731 ori Ultima modificare Marți, 02 Decembrie 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.