Gălăţenii, pro şi contra organizării SĂRBĂTORILOR la mall

Gălăţenii, pro şi contra organizării SĂRBĂTORILOR la mall
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oamenii sunt mulţumiţi că oraşul a fost astfel mai liniştit, dar se plâng de ţigănia grătarelor şi de distanţa prea mare


E ciudat cum sărbătorile de iarnă pot produce atâtea controverse în orăşelul nostru de la Dunăre: că spectacolele ar trebui organizate pe Faleză, sau la Casa de Cultură, că e bună aglomeraţia, dar nu şi zgomotul, că sunt prea multe pocnitori şi prea puţină mâncare, că nu e bine să închidem circulaţia, şi tot aşa. Primăria a tot încercat să găsească locul cel mai potrivit şi, de anul trecut, tot ce înseamnă concert în aer liber cu public numeros se organizează la mall. Revelionul 2013-2014 a fost organizat acolo, la fel şi Sărbătorile Oraşului şi Ziua României.

Un sondaj printre gălăţeni ne-a ajutat să aflăm ce părere au despre locul în care îşi vor petrece Revelionul 2015. Dacă tinerii sunt în general pentru păstrarea scenei de acolo, dar pentru renunţarea la grătarele din parcare, cei mai în vârstă au fost mult mai critici.

Roxana Gheonea, o tânără de 22 de ani, crede că "parcarea unui mall nu poate fi un loc potrivit pentru a serba Zilele Oraşului sau Sărbătorile de Iarnă. Plus că nu s-a renunţat la amplasarea grătarelor în preajma scenei. Dacă tot suntem în parcare, hai să facem şi un grătar nu? Urât!".

Un tânăr de 26 de ani e mulţumit că sunt magazine din zonă: "Când nu mai poţi să stai afară, te duci la căldurică. Aşa cetăţenii au confort şi distracţie în acelaşi timp, iar magazinele au profit", crede Vlad Daniel.

Mall-ul nu dă bine la imagine

"Organizarea evenimentelor de sărbători în parcarea mall-ului nu este de bun augur. E ca şi cum asta ar fi imaginea oraşului nostru, că atât avem de arătat, cu asta ne lăudăm! Şi nu este aşa. Avem alte spaţii pe care, cu puţin efort şi voinţă, le putem amenaja pentru astfel de ocazii," spune şi Andreea Olteanu, o studentă de 21 de ani.

Cei mai în vârstă spun că în anii trecuţi era mai bine: "Aveai mai multe de văzut. Gheretele aşezate pe întreaga faleză nu erau înghesuite ca în parcarea mall-ului, scena era mai bine amplasată şi aveai efectiv mai mult loc. Însă pe faleză era mai frig. În parcare e mai ferit. Sunt mulţi cei care au preferat să stea în mall, la căldurică, decât să îndure frigul şi haosul de afară," spune Maria Popescu, o femeie de 50 de ani. "Evenimentele de acum nu au ieşit prea bine, aşa că sunt sigur că la anul se va reveni la vechile amplasamente," crede şi soţul acesteia, Florin Popescu.

Alţi gălăţeni s-au plâns că nu au mai fost lăsaţi să intre în mall de Zilele Oraşului, pentru că uşile s-au închis la ora 20,00, deşi programul era cu două ore mai lung. Comercianţii au fost nemulţumiţi că nu au mai primit autorizaţii de comercializare. Unii ne-au declarat şi că nu pot înţelege de ce a ales Primăria să facă evenimente într-un loc în care trebuie să plătească şi chirie.

Citeşte şi: Ce CONCERTE şi SPECTACOLE pregăteşte Primăria de Revelion

Citit 4037 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.