AMENZI usturătoare pentru PUBLICITATE ILEGALĂ

AMENZI usturătoare pentru PUBLICITATE ILEGALĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului, Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal au sancţionat trei societăţi care nu au respectat prevederile Legii 185/2013, privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi Regulamentul privind publicitatea stradală. Cele trei societăţi, Cristian Company din Galaţi, I-Credit din Bucureşti şi Misha Event din Constanţa, au primit câte o amendă de 10.000 de lei fiecare.

"Firma din Bucureşti promova un serviciu de împrumut rapid, iar cea din Constanţa promova activităţi culturale. În cazul societăţii din Galaţi, o firmă de pompe funebre, aceasta nu deţinea aviz de publicitate temporară şi făcea reclamă cu autoturisme inscripţionate, în diverse puncte ale oraşului dar şi în zone cu publicitate restrânsă (Faleza Dunării)", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt la Poliţiei Locale.

Atenţie la maşinile inscripţionate

Firma din Constanţa nu este pentru prima dată în atenţia poliţiştilor locali gălăţeni. În luna octombrie, poliţiştii locali au sancţionat doi angajaţi ai respectivei societăţi, care lipeau afişe pe domeniul public fără a deţine autorizaţie în acest sens. La data respectivă, amenzile au fost date în baza prevederilor HCL 307/2006, cei doi fiind sancţionaţi contravenţional cu 500 de lei, respectiv, 250 de lei.

"Fac un apel şi pe această cale la cei care organizează evenimente la nivelul municipiului Galaţi, dar şi la agenţii economici care vor sa îşi facă publicitate. Aceste acţiuni trebuie să se realizeze respectând prevederile legale. Inclusiv cei care au maşini inscripţionate în scop publicitar trebuie să ştie că pentru a staţiona pe domeniul public trebuie să deţină aviz pentru publicitate temporară, emis de către autoritatea publică locală. Nici în aceste cazuri nu facem rabat de la lege, iar acolo unde normele în vigoare sunt încălcate aplicăm sancţiuni. Amenzile sunt foarte mari, între 10.000 şi 15.000 lei”, ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 2420 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.