VIADUCTUL RĂMÂNE ÎNCHIS la 45 de ani de la INAUGURARE (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

VIADUCTUL RĂMÂNE ÎNCHIS la 45 de ani de la INAUGURARE (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acum 45 de ani, pe 15 decembrie 1969, se deschidea şoseaua Viaduct, arteră de legătură între combinatul siderurgic şi oraş. La acea vreme, strada a fost motiv de mândrie şi de bucurie, însă timpul a fost necruţător. Pe 15 decembrie 2014, şoseaua Viaduct este închisă în continuare, în mare parte datorită problemelor neprevăzute care au apărut pe parcurs.

După luni bune de lucrări de reabilitare, după milioane de lei investite, reprezentanţii primăriei spun că lucrările de consolidare ale podului sunt finalizate, dar nu pot permite, încă, trecerea maşinilor. „Pentru redeschiderea circulaţiei pe viaduct sunt necesare şi alte lucrări de reparaţie şi reabilitare pentru siguranţa traficului rutier. Este vorba despre refacerea parapetelor de siguranţă, refacerea îmbinărilor căilor de rulare, a asfaltului şi a trotuarelor, aflate într-o stare avansată de degradare.”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

 

 

Până acum, termenul de redeschidere al viaductului a fost amânat de 3 ori şi se pare că şoferii nu vor avea acces pe pod cel puţin până la sfârşitul primăverii viitoare. Dacă la începutul lunii septembrie se discuta despre redeschiderea traficului uşor pe viaduct, această chestiune a ieşit repede din discuţie, iar şansele ca orice maşină să intre pe podul Viaduct până la sfărşitul anului sunt aproape nule.

Suma totală necesară lucrărilor a ajuns la 1.877.290 de lei, în loc de 1.272.020 de lei, cum era prevăzut iniţial. „Pentru finanţarea lucrărilor rămase, Primăria Municipiului Galaţi este în discuţie cu conducerea combinatului ArcelorMittal pentru împărţirea efortului financiar necesar executării lucrărilor, având în vedere că viaductul este o arteră care deserveşte platforma siderurgică.”, ne-a mai spus Emanuela Turcu.

 

Citit 5507 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.