PAMFLET/ Marius Stan declanşează războiul lui Moş Guerrillă

PAMFLET/ Marius Stan declanşează războiul lui Moş Guerrillă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După 25 de ani de când şi-au câştigat drepturile în stradă, gălăţenii încă mai au un motiv de război: lipsa căldurii din apartamente


!Viva la Revolucion!

La 25 de ani de la Revoluţie, lupta pentru căldură continuă

La Galaţi, Revoluţia continuă. După un sfert de veac de la câştigarea libertăţii, gălăţenii încă mai suferă din cauza unora dintre neajunsurile care i-au scos pe români în stradă în 1989: lipsa căldurii. În schimb, lupta a luat altă formă, anunţă primarul Marius Stan. „În 1989 ne-am câştigat libertatea în stradă. Acum, lucrurile nu mai sunt la fel. Este nevoie de o cu totul altă abordare. De aceea vă anunţ acum că, în prag de sărbători, sunt gata să declanşez Războiul lui Moş Guerrillă. !Viva la Revolucion!”, a strigat primarul Marius Stan la una dintre conferinţele de presă pe care le face zilnic. Primarul Galaţiului a anunţat că lupta lui Moş Guerrillă presupune dotarea gălăţenilor cu plăpumi, căciuli de blană, cojoace şi alte arme de luptă împotriva frigului din case. „Gălăţenii sunt invitaţi să vină la cazarmă şi să îşi preia arsenalul. Nu contează câte grade cu minus are duşmanul, trebuie să fim pregătiţi, înarmaţi până în gât. Viaţa este extrem de dură”, se arată în declaraţia de război a autorităţilor locale. Gălăţenii susţin demersul primarului Marius Stan şi sunt convinşi că, în cele din urmă, binele va învinge răul. „Doar împreună reuşim. Cu atât mai mult cu cât dacă stăm unul lângă celălalt strângem căldura mai bine. Deci trebuie să luptăm umăr la umăr”, spun gălăţenii.

Efectul Ponta: Florin Pâslaru a renunţat la titlul de absolvent de patru clase

Impulsionat de gestul lui Victor Ponta de a renunţa la titlul de doctor, pesedistul gălăţean Florin Pâslaru a dat şi el dovadă de integritate morală şi a renunţat la titlul de absolvent al celor patru clase primare. Potrivit unor apropiaţi ai deputatului PSD, Pâlsaru nu a mai suportat ruşinea de a fi absolvit patru clase prin fraudă. „Recunosc, am copiat. Am copiat în draci atât la Aritmetică, cât şi la Dictare, dar mai ales la Citire. Aveam metode bune, învăţătoarea nu avea cum să se prindă. Dar, în ultima vreme, am avut... aşa... nişte procese de conştiinţă. Mi-a dat curaj domnul Ponta, aşa că am decis să fac pace cu mine însumi. Da, am copiat până şi la Desen. Ce mai... aş fi copiat şi la Educaţie Fizică, dar nu aveam ce”, s-a confesat Pâslaru unor apropiaţi. Potrivit unor surse din PSD, Pâslaru intenţionează să îşi reia studiile imediat după ce va ieşi din politică. „Sunt un om demn, mă voi înscrie în clasa I imediat ce o voi termina cu politica. O iau de la capăt cu bastonaşele, adunările şi scăderile. Trebuie să demonstrez că merit certificatul de absolvire a celor patru clase primare”, a mai spus Pâslaru. Ministerul Educaţiei nu a putut fi contactat pentru a comenta neobişnuita cerere a lui Florin Pâslaru. În schimb, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu. „Eu vreau să cred că domnul Pâslaru realizează ce a făcut, că pur și simplu s-a schimonosit ca om. Eu am încetat să mai dau doi bani pe domnul Pâslaru ca om. Consider că nu mai valorează nimic”, este declaraţia (evident, ruptă din context) pe care a dat-o CTP pe această temă.

Incompetenţa, declarată neconstituţională

Bacalbaşa şi-ar putea pierde mandatul

Curtea Constituţională a luat săptămâna aceasta o decizie care ar putea avea efecte greu de anticipat la Galaţi. Astfel, incompetenţa politicienilor pe funcţiile de administrare publică a fost declarată neconstituţională. Acest lucru va avea două tipuri de consecinţe la Galaţi. Consecinţa posibilă este că mai mulţi aleşi ar putea rămâne fără funcţiile pe care le deţin în administraţia publică. Consecinţa sigură este că Nicolae Bacalbaşa îşi va pierde mandatul. „Nu înţeleg de ce a trebuit să intervină Curtea Constituţională în această chestiune. E total neconstituţional ce au făcut ei. Ok, dacă sunt incompetent... să mă judece electoratul. Adică i-am păcălit o dată, probabil că nu îi voi putea păcăli şi a doua oară (şi asta e cu dus-întors, că doar fac parte din PSD, dar nu asta e discuţia). Deci Curtea Constituţională nu avea de ce să intervină. E doar treaba mea cu electoratul. Aşa şi cei de la DNA se puteau băga ca să declare incompetenţa drept infracţiune. Dacă era aşa... păi eram la bulău de multă vreme”, a spus, supărat, Bacalbaşa. Surse din PSD au declarat că Nicolae Bacalbaşa îi suspectează pe judecătorii de la Curtea Constituţională că au luat această decizie special pentru ca el să îşi piardă mandatul. „Bacalbaşa se simte vânat. Ce să zic, s-ar putea să aibă dreptate. Da, sigur are duşmani, dar cred că îi caută prea departe. Ar fi suficient să caute în jurul lui, pe la Consiliul Judeţului şi mai ales pe la PSD”, a declarat o cârtiţă din PSD.

S-a rezolvat problema căldurii!

Apaterm a încărcat freon în caloriferele gălăţenilor

Producătorul şi distribuitorul de agent termic în municipiul Galaţi, Electrocentrale şi, respectiv, Apaterm, au găsit o soluţie pentru ca instalaţiile gălăţenilor să se dezmorţească. Astfel, pentru că este o soluţie mai ieftină şi mult mai eficientă, s-a hotărât ca în caloriferele celor branşaţi la sistemul centralizat să se bage freon în loc de apă caldă. „Este mult mai bine. Gălăţenii ştiu cât de mult se încălzeau caloriferele cu ajutorul apei calde livrate de Electrocentrale. Acum o să simtă cu toţii diferenţa. Am făcut nişte probe şi, cu ajutorul freonului, caloriferele devin mult mai călduroase decât prin metoda clasică”. Şi mulţi dintre gălăţeni consideră că varianta cu freonul este mult mai bună. „Noi am renunţat la pisici încă de anii trecuţi. Avem acum pinguini de casă, care deja s-au instalat confortabil pe calorifere”, a spus doamna Marcica, de la V 6.

Vreme rece, vreme vine

Pamflet în versuri

A venit elicopterul...! (strigare la cer)

A venit elicopterul...!.../ Ura! ura!... foarte bine!...

lumea urlă fericită,/ cască ochi şi gură-n sus,

dă prin gropi, că sunt destule,/ vrea să vadă balerinul

zburător cum face opt(uri),/ liniştit ca un obuz!...

Iată-l, se ridic-andante,/ ca un sfânt cu burta plină...

huruie, coteşte mândru/ şi zglobiu, ca un bondar...

caută defecţi pe hartă,/ umblă-ncolo, umblă-ncoace,

n-are mamă, n-are tată,/ nici odihnă, nici hangar!

 

Cică locuieşte-n aer,/ cică n-are treabă mare

în sistemul ist carpatic,/ strâmb, falimentar, viclean...

cică zboară până-i cade/ şi viteza, şi pilotul,

până când îşi dă (văz)duhul/ într-un prim intravilan!...

Doamne, ce minunăţie!.../ (strigă un bolnav în stare

să se suie după dânsul,/ până-n rai, până-n black hole)...

strigă şi strănută tehnic.../ şi se miră-n stil arhaic:

bă, frecaţi elicomenta/ şi umblaţi cu "smurdu" gol!

Iar pilotul face semne/ d-alea "dulci", cu mijlociul...

zvârle vorbe contondente,/ strâmbe, grele, acre, iuţi...!

Dinspre bază, dinspre centru/ se aude ministerul

cacofonic, proaspăt, hâtru:/ cred că cară dispăruţi!

                                                                 Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Grup de pinguini maidanezi adoptaţi de o familie din Galaţi

 

Bacalbaşa minte chiar şi atunci când îşi neagă incompetenţa

Vom avea alegeri anticipate la CL

Se preconizează dispariţia unor politiceni după Igant

Electoratul gălăţean va fi chemat la urne în luna ianuarie, pentru a completa o serie de posturi de consilieri locali. La fel ca în fiecare an, se preconizează dispariţia unor consilieri în preajma Ignatului. „Nu ştim ce se întâmplă, e un mister. Pur şi simplu, unii dispar fără urmă. Nu reuşim să îi mai găsim. Este vorba cam de şase, şapte politicieni în fiecare an. Depinde şi cât de mult şi bine au fost hrăniţi în ultimele luni”, a declarat secretarul Consiliului Local, Virgil Răţuşcă. Procesul de dispariţie a politicienilor în această perioadă este, se pare, unul natural. Nicio instituţie a statului nu a intervenit până acum să facă o anchetă în aceste cazuri de dispariţii misterioase. Nici măcar ANSVSA.

Pig Bang

Trupa Smokie vine şi anul ăsta de Revelion

„Venim gratis, ne-a plăcut băutura”

Celebra trupă de moşnegi care cântă rock din secolul trecut, pe numele ei Smokie, va cânta şi anul acesta de Revelion la Galaţi. Deşi nu au mai fost contactaţi de nimeni din administraţia locală gălăţean, membrii trupei şi-au anunţat prezenţa în oraşul nostru din proprie iniţiativă. „Nu ne trebuie bani. Şi aşa ştiu că staţi prost cu lovelele. Pe noi ne interesează să bem vin de ăla bun, de butuc, cum am băut anul trecut. Nu contează de unde îl aduceţi... de la Smulţi, de la Jorăşti... e bun oricare”, a declarat Chris Norman, unul dintre membrii trupei. „O să le găsim un loc în program. Asta e. Nu erau programaţi, dar dacă ei vin să cânte pe băutură, nu-i problemă. E chiar foarte bine”, a declarat organizatorul Revelionului de anul acesta.

Vin Gratis

Planuri diabolice la Cudalbi

Vor să-l îmbete pe Moş Crăciun, să-i ia cadourile

Cudălbenii se pregătesc să îl întâmpine aşa cum se cuvine anul acesta pe Moş Crăciun. Un comitet de oameni de bine din comună a pus mână de la mână şi a cumpărat un bax de votcă Săniuţa, cu care speră să-l îmbete praştie pe Moş Crăciun. „Am încercat şmecheria şi anul trecut, dar în Ajun ne-am adunat cu toţii la cârciumă şi nu ne-am putut abţine. Am desfăcut sticlele, le-am băut şi am adormit pe sub mese. Când a venit Moş Crăciun noi eram deja rupţi de beţi”, a povestit Mitică Păhărel, membru în comitetul de primire. Scopul setenilor din Cudalbi este, din câte se pare, să îl îmbete atât de tare pe Moş Crăciun, încât să îi poată subtiliza cu uşurinţă cadourile. „Să nu credeţi că ne bucurăm noi la jucării. Ni se rupe de jucăriile lu' Moşu', dar am aflat că unele sunt destul de costisitoare. Vrem să i le luăm, să le vindem şi să ne cumpărăm băutură multă”, a mai spus Mitică Păhărel. Teama cea mai mare a setenilor din Cudalbi este că Moşul ţine destul de bine la băutură. „Va fi nevoie de ceva cantitate să îl doborâm, dar asta e... facem sacrificii dacă trebuie. Până la urmă, trebuie să gândim economic. Este vorba despre o investiţie”, a spus contabilul de la cârciuma din Cudalbi.

Comitetul de Prăfuire

Veşti proaste pentru absolvenţii de Drept

Mc Donald's, KFC şi Passage nu mai fac angajări

Cei mai mari angajatori de absolvenţi de studii superioare în Drept, Mc Donald's, KFC şi Passage au anunţat că îşi blochează posturile pe o perioadă nedeterminată. Vestea a luat prin suprindere comunitatea academică de specialitate. „Informaţia a venit pe neaşteptate. Suntem debusolaţi complet, nu ştim în ce parte să o apucăm. De două lucruri eram siguri până acum. Unul e moartea, iar cel de-al doilea era că noi, specialiştii în drept, aveam o carieră strălucită în faţă în şaormerii şi fast-food-uri. Viaţa e nedreaptă cu noi. Nu ştim ce-o să facem. Sperăm ca, până la absolvire, să mai apară ceva pe piaţa asta sau măcar cei care sunt deja să îşi revizuiască politica de personal”, a spus liderul studenţilor de la Drept, Mihăiţă Hamsie.

Lex în Grup

Special pentru cocalari

Guvernul a lansat programul „Prima Sabie”

Guvernul ia din nou măsuri sociale. De data aceasta pentru una dintre categoriile speciale de populaţie, cocalarii. Astfel, la împlinirea vârstei de 18 ani, fiecare cocalar va primi o sabie din partea statului. „E doar o formă de încurajare. Pentru pistoale trebuie să facă rate”, a explicat un membru al guvernului.

Sabia lui Moş Crăciun

Tradiţii la Măstăcani

De Ignat, sătenii se bat parte-n parte cu porcii

Măstăcănenii sunt singurii din ţară care dau o şansă porcului de Crăciun. Astfel, în loc să îi lege, să îi asomeze şi să le bage cuţitul în gât, măstăcănenii le dau drumul porcilor pe uliţă şi se iau bărbăteşte la bătaie cu ei. „Porcii rămaşi pe caldarâm după bătaie sunt apoi făcuţi cârnaţi”, a explicat etnologul Ionel Basma.

Carne Bine Tocată


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citeşte şi: PAMFLET/ Bacalbaşa minte şi sub patrafir

Citit 2527 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Decembrie 2014 02:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.