ÎNGRIJORĂTOR! Peste 170 de MINORE din Galaţi au NĂSCUT anul acesta

ÎNGRIJORĂTOR! Peste 170 de MINORE din Galaţi au NĂSCUT anul acesta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Printre copiii care au copii se numără şi patru fete de 12 ani


Din lipsă de educaţie, în special cea sexuală, din ce în ce mai multe tinere din România devin mame la vârste extrem de fragede. Conform datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, în primele zece luni din 2014, nu mai puţin de 179 de minore din Galaţi au devenit mame. Îngrijorător este faptul că patru dintre acestea au născut când aveau doar 12 şi 13 ani, iar pentru alte 12 copile, buletinul a venit însoţit de un bebeluş. Cele mai multe adolescente au născut la vârsta de 17 ani, vorbim aici de 81 de fete. 

„Practică prostituţia şi nu se protejează”

Dacă fenomenul copiilor care nasc copii este întâlnit, în majoritatea cazurilor, în familii cât de cât organizate, iar părinţii tinerelor mămici acceptă într-un final situaţia, soarta adolescentelor singure pe lume nu are deznodământ fericit. Cinci minore cu vârste de 16 şi 17 ani, aflate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au născut anul acesta. „În prezent, atât în centrul maternal, cât şi în plasament, avem trei tinere care au copii de un an, doi. Din păcate, acestea practică prostituţia în mod voit şi nu se protejează. Aşa se trezesc că au copii nedoriţi. În ciuda orelor de educaţia sexuală, pe care le organizăm cu ajutorul celor de la Direcţia de Sănătate Publică, ele nu vor să folosească nicio metodă de contracepţie. Cu greu am reuşit să le convingem pe două dintre ele să-şi pună sterilet. Noi facem ceea ce putem, dar nu avem cum să le controlăm viaţa”, ne-a explicat Ciprian Groza, directorul adjunct DGASPC Galaţi. 

Nu vor să mai meargă la şcoală

Din păcate, cele mai multe mame minore renunţă să meargă la şcoală, de teamă că vor fi judecate greşit de cei din jur. Astfel, doar nouă adolescente (trei din mediul urban şi şase din mediul rural) din cele 179 care au născut anul acesta primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului. Asta pentru că principala condiţie pentru a putea primi acest ajutor este să frecventeze cursurile unei unităţi de învăţământ. Cea mai mică mamă minoră cu indemnizaţie de creştere a copilului are 15 ani şi a născut în luna septembrie, după cum ne-au transmis cei de la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Galaţi.

Citeşte şi: Gălăţeni, AVEŢI GRIJĂ ce şi de unde cumpăraţi! CARNE EXPIRATĂ pusă la VÂNZARE

Citit 1760 ori Ultima modificare Vineri, 19 Decembrie 2014 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.