Angajatorii, OBLIGAŢI să-i protejeze/ MĂSURI SPECIALE pentru cei care MUNCESC ÎN FRIG

Angajatorii, OBLIGAŢI să-i protejeze/ MĂSURI SPECIALE pentru cei care MUNCESC ÎN FRIG
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi dimineaţă, 8 ianuarie, termometrele au înregistrat, în Galaţi, – 17 grade Celsius. Extrem de frig, mai ales pentru gălăţenii care lucrează în aer liber. Conform legii, în perioadele cu temperaturi scăzute, aceştia trebuie să beneficieze de măsuri de protecţie din partea angajatorilor. „În Ordonanţa de Guvern 99/2000 sunt enumerate măsurile minimale pe care trebuie să le ia angajatorul în aceste situaţii. Dacă afară sunt – 20 de grade, ori temperaturi care, în condiţii de vânt intens, pot fi echivalate cu acest nivel, patronul este obligat să asigure un litru de ceai cald pentru fiecare angajat, să acorde pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător, să asigure echipamentul de lucru şi a echipamentului individual de protecţie adecvat”, ne-a declarat Ionel Petrea, şeful ITM Galaţi.

De asemenea, patronul are obligaţia să asigure controlul medical tuturor angajaţilor, pentru a vedea dacă nu cumva unii au contraindicaţii în a munci în aer liber. Dacă, în anumite situaţii, şeful nu poate lua aceste măsuri, ori i se par insuficiente, poate scurta, ori întrerupe temporar programul de lucru.   

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi monitorizează, în toată această perioadă geroasă, modul în care angajatorii respectă aceste măsuri pentru protecţia salariaţilor. „S-au făcut deja mai multe controale la muncitorii serviciului public de salubritate, la cei de la firmele de cablu, cei de la CFR care întreţin şinele de tren, poştaşii sunt şi ei incluşi în această categorie. Până acum nu am înregistrat nicio neregulă în acest sens”, a mai spus inspectorul şef, Ionel Petrea.

Citeşte şi: Peste 1.000 de gălăţeni au fost PRINŞI muncind "la negru”

Citit 1290 ori Ultima modificare Joi, 08 Ianuarie 2015 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.