FALIMENTUL Apaterm NU îi scuteşte de la PLATĂ pe DATORNICI

FALIMENTUL Apaterm NU îi scuteşte de la PLATĂ pe DATORNICI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Una din variantele propuse de Primărie pentru salvarea sistemului de termoficare a oraşului presupune preluarea distribuţiei de către Electrocentrale


Joi, 15 ianuarie, vom afla decizia instanţei privind falimentul Apaterm. Primăria Galaţi a luat deja în calcul trei variante de lucru în cazul în care instanţa va da o decizie favorabilă în acest sens. După ce ieri v-am prezentat varianta activării Calorgal, astăzi vă prezentăm cea de-a doua ipoteză de lucru.

"O variantă ar fi ca distribuţia, care este făcută acum de Apaterm, să fie preluată tot de Electrocentrale, care este cel mai mare creditor al Apaterm. În cazul acesta, s-ar optimiza activitatea de producţie, transport şi distribuţie, care ar fi în coordonarea unei singure entităţi", declara primarul Marius Stan, pentru "Viaţa  liberă".

Electrocentrale ia foarte în serios această variantă, demarând deja mai multe studii şi proceduri pentru această variantă. "Avem două variante de lucru. Una ar fi preluarea în proporţie de sută la sută a distribuţiei, chiar sub umbrela Electrocentrale, iar cea de-a doua ar fi înfiinţarea unei noi societăţi, pe care să o controlăm tot noi. Ambele variante sunt agreate de cei de la Romgaz, principalul nostru creditor", ne-a declarat Sianan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale.

"Va trebui să încheiem noi contracte cu asociaţiile de proprietari sau chiar contracte individuale cu proprietarii, pentru a reduce pe cât posibil pierderile. Va trebui să preluăm în concesiune actualele puncte termice ale Apaterm, precum şi o parte a personalului, pentru că este clar că noi nu ne vom putea descurca cu actualul personal", a mai spus acesta. "Oricare dintre variantele propuse de Primărie ar ajunge să se transpună în realitate, gălăţenii trebuie să ştie că nu vor avea de suferit, deoarece falimentul Apaterm se va derula după un anumit program, fără a afecta populaţia", a mai spus Sinan Mustafa.

Datoriile populaţiei vor fi recuperate de lichidator

Cei care au restenţe şi datorii către Apaterm nu vor scăpa de acestea, nici după declararea falimentului. Potrivit Legii 85/2006, după declararea procedurii de faliment, judecătorul sindic va desemna un lichidator. Practic, datoriile populaţiei vor fi administrate şi recuperate nu de un om desemnat de Consiliul Local, cum se întâmplă acum, ci de o altă persoană, care va fi direct interesată de recuperarea acestor sume. "Lucrurile se vor face cu mult mai multă apăsare, din acest punct de vedere. Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că, odată cu falimentul Apaterm, nu scapă de datorii, ba din contră", mai susţine Sinan Mustafa.

Citeşte şi: Avantajele CONTORIZĂRII individuale la CĂLDURĂ/ Primăria nu exclude o astfel de variantă

Citit 3681 ori Ultima modificare Marți, 13 Ianuarie 2015 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.