Va avea Galaţiul CINEMATOGRAF în viitorul apropiat?

Va avea Galaţiul CINEMATOGRAF în viitorul apropiat?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii nu au şanse să vizioneze, prea curând, un film într-un cinematograf în propriul oraş. Primăria nu va putea prelua, în viitorul apropiat, cinematografele RADEF, lăsate de izbelişte, iar construcţia unui astfel de obiectiv în cadrul mall-ului este pusă, la acest moment, sub semnul întrebării.

După ce în luna iunie a anului trecut a transmis Primăriei o petiţie intitulată „Vrem cinematograf în Galaţi”, semnată de peste 1.300 de gălăţeni, la care nu a primit răspuns, Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” a revenit cu o adresă către primarul Marius Stan şi city managerul Aurel Vlaicu pe aceeaşi temă. „Vă solicităm să ne precizaţi dacă s-a stabilit o strategie pentru readucerea cinematografelor în oraş, dacă au fost contactaţi factorii decizionali din cadrul RADEF, dacă aţi primit un răspuns concret şi care ar fi până la urmă posibilitatea de a readuce Galaţiul în rândul oraşelor în care actul cultural reprezentat de cinematografie este susţinut pe plan local, iar dorinţele miilor de gălăţeni sunt luate în seamă de administraţia locală”, se arată în adresa ONG-ului.

Membrii asociaţiei au propus municipalităţii, la acel moment, preluarea cinematografelor RADEF şi reabilitarea lor, considerând că acestea s-ar putea autofinanţa din preţul biletelor. „Chiar dacă acest fapt nu ar fi posibil, opinăm că nu ar necesita cheltuieli foarte mari şi ar putea fi suportate din bugetul local, fiind un act cultural, care merită să fie susţinut de către autorităţile locale”, a precizat Bogdan Radu Brînzan, preşedintele Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”.

De altfel, în luna august a anului trecut, reprezentanţii municipalităţii şi-au exprimat dorinţa de a prelua cinematografele, afirmând că au existat o serie de discuţii pe această temă cu RADEF. Numai că totul a rămas la nivel de intenţie.

Primarul se va întâlni cu reprezentanţii NEPI

Conducerea Primăriei ne-a transmis că nu a renunţat să facă demersuri pentru ca gălăţenii să aibă propriul cinematograf, însă a precizat că, în momentul de faţă, „nu suntem în măsură să avansăm un termen rezonabil pentru eventuala preluare a fostelor cinematografe din Galaţi, care se află în proprietatea RADEF”, întrucât "procedurile derulate de Regia de Film sunt greoaie şi birocratice".

În schimb, primarul Marius Stan ar putea purta o serie de discuţii pe această temă cu investitorul NEPI, cel care a construit mall-ul din Galaţi. „Primarul Marius Stan are pe agenda de lucru a începutului de an o serie de discuţii cu investitorul care a construit mall-ul din oraş, pentru a se lămuri cu privire la strategia de dezvoltare a acestuia pe termen scurt. Conform angajamentelor făcute de investitor la inaugurarea centrului comercial, în noiembrie 2013, ar trebui accelerată faza a doua a investiţiei şi anume cea pentru zona de distracţie şi timp liber, care are în componenţă şi săli de cinema”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citit 7271 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Ianuarie 2015 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.