Asociaţia Danube Media Center vine în sprijinul gălăţenilor

Asociaţia Danube Media Center vine în sprijinul gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Danube Media Center este o iniţiativă legal constituită a jurnaliştilor de la cotidianul „Viaţa liberă”. Înfiinţată la sfârşitului anului 2014, Danube Media Center îşi propune să suplimenteze demersul profesional al membrilor cu unul emoţional şi de atitudine. Scopul este de a întoarce către comunitate sprijinul pe care în timp l-am primit de la cititorii noştri, de a găsi modalităţi de a identifica şi promova orice concept novator care poate duce la conservarea identităţii locale şi la cultivarea respectului faţă de valorile materiale şi morale.

Primul nostru proiect, „Daruri mici pentru pitici”, a fost unul de suflet, aflat în strânsă legătură cu evenimentele sfârşitului de an: sărbătorile de iarnă şi aniversarea a 25 de ani de jurnalism de calitate la Galaţi. Cu ajutorul sponsorilor Citadina 98, ArcelorMittal şi Auchan Galaţi, am reuşit să strângem dulciuri, jucării şi cărţi pentru peste 50 de copii proveniţi din zone sau familii defavorizate, veniţi să colinde la sediul ziarului „Viaţa liberă”. Apoi, cu alte dulciuri şi jucării, am mers în localităţile Rădeşti şi Cruceanu, unde am adus zâmbetele pe chipurile a 66 de copii din clasa pregătitoare a Şcolii din Rădeşti şi din grădiniţele celor două localităţi. Jucăriile au fost donate către Biblioteca publică din Rădeşti, acolo unde funcţionează o ludotecă, iar copiii din familii sărace pot împrumuta jucării asemenea cărţilor.

Al doilea proiect al Asociaţiei Danube Media Center este în plină desfăşurare. Sub denumirea generică „Galaţiul, încotro?” şi în parteneriat cu „Viaţa liberă” SRL, vom da startul unei serii de dezbateri în care, alături de autorităţile locale şi de alte organizaţii neguvernamentale, vom identifica şi vom încerca să găsim soluţii pentru cele mai arzătoare probleme ale comunităţii gălăţene.

Citit 2300 ori Ultima modificare Marți, 27 Ianuarie 2015 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.