TINERII ŞI ORAŞUL/ Pasiunile pot deveni o meserie adevărată

TINERII ŞI ORAŞUL/ Pasiunile pot deveni o meserie adevărată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii gălăţeni au hobby-uri care de care mai variate. Cursurile de dans, fotografie, pictură, atletism sau modelling le fac tinerilor noştri viaţa mai frumoasă şi îi menţin în priză, după orele de curs. Alţii sunt colecţionari sau brokeri amatori. Toţi spun că a avea un hobby în ziua de azi e benefic, mai ales ca nu se ştie niciodată când se poate transforma în meserie adevărată.

Ionuţ Sîrbu, student în anul II la Inginerie Electrică, este pasionat de fotografie. Are un aparat pe care îl poartă peste tot şi cu care imortalizează clipa. Se documentează în permanenţă, experimentează, învaţă de la cei mai buni. “Am descoperit că, dacă am aparatul foto, sunt creativ. Fotografia este pentru mine un mod de a opri timpul”, spune Ionuţ.

O îndeletnicire care îl scapă pe George Constantin, student la Automatică şi Calculatoare în anul II, de rutina zilnică, dar îi oferă şi energie, bună dispoziţie şi bucurie este cântatul la chitară. “Exersez de mai bine de cinci ani, cânt şi cu vocea, am învăţat şi chitară clasică. E reconfortant şi plăcut. Unde mai pui că fetele se dau în vânt după chitarişti”, glumeşte George.

Un hobby te ajută să-ţi dezvolţi creativitatea şi îndemânarea, e de părere Bogdan Căpătan, student în anul III la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pasionat de desen încă din copilărie. Desenează orice, de la diferite forme şi simboluri până la benzi animate. A desenat pe hârtie, pe pânză, pe materiale diverse, în creion, în cărbune, în pix, în pasteluri, cu acrilice sau în ulei. Cu toate acestea, preferatele lui Bogdan sunt desenele în creion. Dănuţ Giurcă, student la Facultatea de Litere în anul III face dansuri Latino de două ori pe săptămană, hobby care i-a adus un plus de încredere în sine. “Pe lângă faptul că este amuzant, te ajută să arzi caloriile, să pui muşchii în funcţiune şi să socializezi,” spune Dănuţ, care se bucură de aceste momente împreună cu prietena lui, lucru care a ajutat şi la consolidarea relaţiei de cuplu.

Citit 1259 ori Ultima modificare Luni, 26 Ianuarie 2015 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.