TINERII ŞI ORAŞUL/ În Micro 39 - slalom printre gropi, CÂINI şi GUNOAIE

TINERII ŞI ORAŞUL/ În Micro 39 - slalom printre gropi, CÂINI şi GUNOAIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zona arată mai rău ca la ţară din cauza lentorii de care dau dovadă autorităţile, dar şi din cauza lipsei de educaţie a cetăţenilor


Mereu catalogat ca fiind o zonă problematică, cartierul Micro 39 nu vede luminiţa de la capătul tunelului nici în acest început de an. Gropile, bălţile şi câinii maidanezi sunt probleme ale întregului oraş, însă în acest loc efectiv te împiedici de ele, de multe ce sunt. „Dacă vreau să merg până la pâine, trebuie să fac exerciţii de echilibristică. Pe unde nu s-a topit zăpada, a rămas gheaţă, iar în rest sunt numai băltoace. Orice ai face, mersul pe jos e un risc!”, spune Costel Panait, în vârstă de 48 de ani.

Sub tirania craterelor din asfalt

Indiferent cum treci prin cartier, fie că eşti şofer, biciclist sau simplu pieton, nu ai cum să  ocoleşti gropile imense de aici. Oamenii spun că au trecut ani buni de când cei care conduc oraşul nu au mai investit niciun leu în reabilitarea zonei. Cel mai greu le este, ca de obicei, copiilor şi bătrânilor, mai ales celor cu dizabilităţi. Există chiar porţiuni unde persoanele invalide nu pot trece cu căruciorul pe trotuar, din cauza stării în care se află acesta, şi sunt astfel obligate să meargă pe stradă, pe lângă maşini.

În plus, în majoritatea locurilor de joacă şi relaxare din zonă, zboară gunoaiele împrăştiate de maidanezi, iar golanii cartierului aruncă, la voia întâmplării, mucuri de ţigară şi ambalaje diverse. În spatele benzinăriei din Micro 39, dar nu numai, sunt foarte mulţi câini care umblă în haite şi atacă trecătorii, la adăpostul întunericului. S-au făcut cereri pentru strângerea câinilor, dar aceştia se înmulţesc, în loc să dispară. „Dacă tot există oameni care iubesc câinii atât de mult, de ce nu îi iau acasă? Eu nu sunt obligat să calc în rahat de câine şi nici să fiu muşcat, pentru că nu ştiu cărei tanti de la blocul de vizavi îi sunt dragi”, spune un gălăţean nemulţumit.

Primăria anunţă schimbări

Într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Primăriei Galaţi, edilul promite că vor începe reparaţiile în primăvară: „Pentru anul 2015, sunt planificate lucrări de reabilitare a carosabilului pe străzile Henri Coandă, G. Ventura, Feroviarilor şi continuarea reabilitării pe Bulevardul Milcov, strada Traian Vuia şi pe Drumul de Centură. Se vor executa lucrările anuale de refacere a marcajelor rutiere şi vor fi realizate lucrări de amenajare şi reparaţie la parcări pe strada Ionel Fernic, în zona blocurilor G-C9, T11-T12-K10 și T8-Z13”.

Până atunci, oamenii din zonă, plătitori de taxe şi impozite, nu au decât să aştepte şi să se lupte în continuare cu craterele din trotuare, precum şi cu gunoaiele împrăştiate de maidanezi.

Citit 1071 ori Ultima modificare Luni, 26 Ianuarie 2015 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.