Noi nu distrugem corola de minuni a IERNII/ La Galaţi, ar putea demara sistematizarea TRAFICULUI (FOTO)
Foto: Micro 19, Str. C. Conachi

Noi nu distrugem corola de minuni a IERNII/ La Galaţi, ar putea demara sistematizarea TRAFICULUI (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atât de tare ne-am obişnuit cu ele în peisaj, încât ar putea deveni chiar periculoasă îndepărtarea lor peste noapte de pe carosabil. Şoferii mai entuziaşti ar putea crede că s-a făcut brusc primăvară şi ar putea da frâu prea liber cailor putere de sub capote. De aceea, poate că ar fi mai bine ca movilele de zăpadă să fie prinse într-o mult dorită ameliorare a traficului, de exemplu ca socluri eficiente pentru indicatoare.

Câştigul ar putea fi de ambele părţi. Atât de cea a conducătorilor auto, care ar avea astfel un ajutor în plus în desluşirea drumului optim prin hăţişul traficului gălăţean, dar şi de partea autorităţilor. Pornind de la rezultatele "în teren" obţinute în fluidizarea traficului de pe urma acestui experiment, ar putea mai uşor să coopteze, ulterior, şi gropile în planul de sistematizare. Le-am putea găsi şi acestora un rol în loc să ne mai chinuim să le inventariem, curăţăm, astupăm, asfaltăm... 

Singurele care ar pierde, într-un final mai mult sau mai puţin îndepărtat, ar fi movilele de zăpadă însele, care s-ar putea topi de plăcere ştiindu-se atât de importante în viaţa rutieră a gălăţenilor. Dar şi aşa tot ne-am alege cu ceva: cu o scurgere de responsabilitate către gurile de canalizare - natura, totuşi, îşi face datoria!

 

1, 2. - Str. C. Conachi (Micro 19), 3. Bd. Cloşca

Citeşte şi: ATENŢIE, se lucrează... fără cap! Galaţiul are INDICATOARE de top

Citit 1511 ori Ultima modificare Joi, 29 Ianuarie 2015 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.